maanantai 21. kesäkuuta 2021

Retkeilyä etelässä

 


Keskiviikkoaamuna anivarhain lähdettiin kohti Etelä-Suomea. Suunnitelmissa oli kyläillä pitkästä aikaa Hilman ja Sylvin kakkosomistajan luona ja sieltä käsin tehdä päiväretkiä. Forecan lupailema helleputki kyllä hiukan huolestutti, mutta ajateltiin ainakin kokeilla, onnistuisiko patikointi läkähtymättä.

Torstai ei ollut vielä niin kuuma päivä, joten päätettiin lähteä hiukan vaativampaan maastoon eli Repoveden kansallispuistoon. Koska koirille piti olla riittävästi uinti- ja kastautumispaikkoja, valittiin Vuortenvalloitus-reitti. Reittiesittelyssä mainittiin, ettei tuota reitti ole merkitty erikseen maastoon, mutta kartan kanssa oikeat polut löytyivät helposti ja polkujen risteyskohdissa oli hyvät viitat. Kiipesimme siis kolmelle vuorelle: Hauklammin vuorelle, Mustalammin vuorelle sekä Olhavalle. Korkeuserot kyllä huomasi kulkiessa, mutta hienot näköalat olivat kapuamisen arvoiset! Mustalammin vuorella saattoi vielä kiivetä näkötorniinkin katsomaan maisemaa vielä laajemmin. 

Repoveden kansallispuistossa olisi voinut viettää useammankin päivän, reittejä oli moneen lähtöön. Eli ehkä palaamme vielä.


Repoveden reissun lisäksi tehtiin kolmena päivänä lähiretkiä eli käytiin Kopparnäsissä, Linlon saarella sekä Meikon ulkoilualueella. Jokaisesta löytyi sopiva, vajaan kymmenen kilometrin reitti kuljettavaksi. Hienoja paikkoja kaikki, ja Kopparnäsin ja Linlon merenrantareitit olivat sisämaan asukille eksoottista plussaa. 
Helteisessä säässä retkeily sujui yllättävän hyvin. Päivän aikana tyhjeni useampi vesipullo, ja nelijalkaiset joko uivat vapaaehtoisesti (suuret mustat) tai patistettiin kastautumaan. Lauman vanhin kulki suurimman osan matkaa repussa, joten pystyttiin etenemään suht reipasta vauhtia. Illan koirat lepäilivät tyytyväisinä ja seuraavana aamuna oltiin taas valmiita uuteen retkeen.Viiden päivän etelän loma sujui siis varsin reippaissa merkeissä. Ja nyt voikin sitten lähteä lepäilemään maaseudun rauhaan. Siellä jokainen voi liikuskella omaan tahtiin pihalla tai paeta hellettä sisätiloihin. Pääasia, että loma jatkuu vielä tovin! 


6 kommenttia:

 1. Hienoja maisemia on ollut taas retkillänne! :) Onko lauman vanhin tottunut kulkemaan repussa vai vastusteliko hän kohtaloaan? Lucya varten on meilläkin joskus ollut reppu varuilta mukana, mutta vielä ei ole tarvinnut siihen turvautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppu otettiin käyttöön juuri näillä retkillä ja hyvin toimi. Seniori R oli hyvin tyytyväinen palveluun.

   Poista
 2. Uskomattoman kauniit maisemat. Kovakuntoista porukkaa niin koiruudet kuin ihmisetkin. Saattoi uni maittaa iltaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaisin oli tosiaan rauhallista: lämmin keli ja useamman tunnin patikointi oli tehokas yhdistelmä!

   Poista
 3. Mitkä näköalat, hieno reissu!

  VastaaPoista