torstai 29. lokakuuta 2020

Parrakas viikonloppuViime viikonloppuna matkattiin etelään snautseri-mäyräkoiraklaanin seuraneideiksi. Hilma jätettiin tällä kertaa lomailemaan pystykorvien luokse, ja toinen suursnautsereista harrasti viikonlopun ajan leirielämää, joten koolla oli (vain) kuuden parran porukka. 

Koska tämä lauma osaa käyttäytyä myös julkisilla paikoilla, onnistuu lenkkeilykin yhdessä vuorossa. Suursnautserin fleksi oikeaan käteen, pikkukoirien hihnat vasempaan ja tassua toisen eteen. Sylvi toki jo ennestään tiesi paikkansa tässä kuviossa, mutta Saimaa hiukan epäiltiin. Ihan turhaan: nopeasti se ymmärsi, miten laumalenkkeily sujuu.

Kun päivän reippailulenkki oli suoritettu, koko porukka oli tyytyväinen eikä sen erikoisempia ohjelmanumeroita tarvittu. Välillä oltiin pihalla, välillä sisällä ja välillä sohvalla oli tungosta. Lauman kaitsija sai kaikessa rauhassa keskittyä lukemiseen ja kahvinjuontiin.

Sunnuntaina ennen kotimatkaa käytiin vielä pikaisesti tapaamassa susikoiran ja cavalierin lauman uusinta tulokasta. Ihana Iines oli kotiutunut muutamaa viikkoa aikaisemmin. Iineksestä ja Saimasta tuli heti parhaat kaverit (itse asiass ovat samaa sukuakin). Kyllä mäyräkoira mäyräkoiran tuntee: heti alettiin leikkiä ja touhuta kahdestaan. On varmaan ihan pakko tehdä seuraava etelänmatka ennen kuin pikkupentu ehtii ihan hirveästi kasvaa...8 kommenttia:

 1. Ihana, upea lauma! Palvelijatar katselee kuvianne ja sanoo, että seuraavassa elämässään hän kyllä katsoo syntyvänsä paikkaan, jossa on kaikki mahdollisuudet asustella koiralauman kanssa. Ja onko mitään suloisempaa kuin mäyräkoirapentu?!!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen tulevaisuudensuunnitelma Palvelijattarella, kannatamme lämpimästi!

   Poista
 2. Voe että mikä kaanis ja uljas laama! Ja kaekki sopusasti samassa läjässä sohvalla :) Vuan oesimpa kyllä halunna nähä sen teejjän lenkin koko sakiltaan! Ootta kyllä uskomaton porukka ja tuo pikkunen Iines on kyllä sittä niiiiin söpönen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy todeta, että ainakin muutamaa vastaantulijaa meidän lenkkiporukkamme hymyilytti, eikä ihme. Ja Iines on kyllä söpö - ja villi!

   Poista
 3. Kyä onkin komia ja nätti rivi partoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siinä oli partaa joka lähtöön: eri värejä ja eri malleja. Milloinkas sitä kansainvälistä partapäivää vietetäänkään, ei tainnut ihan siihen osua tuo viikonloppu.

   Poista
 4. Mukavannäköinen partasuiden lauma! :) Uskomatonta, että yksi ihminen voi kuljettaa koko laumaa kerralla!
  Ja mäykkypennut ovat aina niin suloisia... <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lauma vielä meni, mutta jos mukana olisi ollut lauman toinenkin suursnautseri niin kädet ja taidot olisivat viikonlopputuuraajalta loppuneet kesken. Lauman varsinainen omistaja sen sijaan kulkee porukan kanssa suvereenisti ja ongelmitta, mutta hän onkin varsinainen koirakuiskaaja.

   Poista