sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Mökkilomalla pystykorvien kanssa

Hiihtolomaviikolla mekin otimme muutaman päivän lomaa ja lähdimme pystykorvien kanssa mökille. Koska lauantaiksi oli luvattu aikamoista lumimyräkkää, lähdimme matkaan hyvissä ajoin aamulla ja ehdittiin hyvin perille ennen kuin lumisade alkoi. Iltapäivällä lunta alkoikin tulla ihan reippaasti ja kertaalleen lapioidut pihapolut piti avata uudelleen.

Välillä lumisade taukosi sen verran, että päästiin porukalla jäälle. Koirat ottivat vapaudesta ilon irti ja vauhtia riitti. Ulkoilun jälkeen sisällä oli tyytyväistä porukkaa.Maanantaina harmaa pöperökeli muuttui auringonpaisteeksi ja pakkaseksi. Kaivettiin liiteristä esille vanhat metsäsukset ja niillä pääsi jäällä kulkemaan mukavasti. Pakkanen alkoi kuitenkin kiristyä siihen malliin, että parin kilometrin lenkki oli mäyräkoirille ihan riittävä (ja silloinkin piti olla villapaidat päällä). Pystykorvia ei pakkanen haitannut ja ne viihtyivätkin ulkona pidempään.

Kylmempää keliä oli luvassa, mäyräkoirien ulkoiluhalut vähenivät sitä mukaa, kun pakkanen kiristyi, mutta onneksi tuvassa vilttien alla oli mukavaa ja lämmintä. Kuinka ollakaan talven pakkasennätys sattui tälle reissulle: keskiviikkoaamuna oli mittarissa -35 astetta. 

Loppuviikoksi piti palata töihin, mutta seuraavaa mökkireissua odotetaan jo. Jospa silloin olisi vanhan ajan keväthanget: hankikanto ja häikäisevä auringonpaiste...4 kommenttia: