torstai 25. maaliskuuta 2021

Hankehommiin!

Viime syksynä kirjasto haki AVI:lta hankerahaa ja pari viikkoa sitten tuli myönteinen päätös. Kyseessä on Lukukirjo-hanke, jossa innostetaan ja kannustetaan lukemaan etenkin niitä lapsia, joilla on lukemis- tai kielellisiä vaikeuksia. Hankkeessa on kirjastolaisten lisäksi mukana kolme kuopiolaista alakoulua, sanataidekoulu Aapeli - sekä lukukoira Sylvi.

Hankkeen aloituspalaveri pidettiin tällä viikolla ja totta kai myös Sylvi osallistui palaveriin. Yleensä tässä huushollissa koirat nukkuvat etäpalaverien aikana ("Kuka siellä kuorsaa?"), mutta nyt Sylvi pysyi hereillä ja pelkkänä korvana koko parituntisen ajan. Omaa osuuttaan lukukoira joutuu odottelemaan vielä tovin, mutta kunhan koronatilanne sallii, järjestetään kouluilla mm. sanataidetyöpajoja ja kirjavinkkausta ja osa lapsista pääsee myös lukemaan yhdessä Sylvin kanssa.

Valitettavasti hankerahoihin ei saatu ujutettua lukukoiran palkkaa, mutta kirjastomme johto lupasi jo käydä possunkorvaostoksilla, kunhan Sylvin palkkapäivä lähestyy. Kuka sitä ilman palkkaa töitä tekisi? Lukukoiran paras palkka taitaa kuitenkin olla se, kun pääsee lukemaan yhdessä lasten kanssa ja kuuntelemaan hyviä juttuja. Herkut ja silitykset ovat siihen päälle vielä ekstraa.


4 kommenttia:

 1. Hippu toteaa, että lukukoiran paras palkka on tosiaan lasten tarinoiden kuuntelu ja heiltä saadut silitykset, halaukset ja rapsutukset. Oikein hyvältä kuulostaa tuo Lukukirjo-hanke. Tsemppiä siihen!

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti syksyllä päästään toteuttamaan suunnitellut sanataidetyöpajat ja lukuhetket. Kevään aikana vasta suunnitellaan ja ideoidaan eli koronapandemialla on kyllä aikaa laantua.

   Poista
 2. Kyllä on Sylvi erinomainen esimerkki kaikille lukukoirille. Hienoa, että on polkaistu käyntiin Lukukirjo-hanke. Upeaa ja hyvin tarpeellista toimintaa! Onnea jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hanke tuottaa taatusti sekä iloa että hyötyä monelle.

   Poista