sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Toipilaan kuulumisia

Sylvin toipuminen välilevytyrästä on onneksi edennyt oikein hyvin. Akuutein vaihe, jolloin takajaloissa oli hermopuutosta,  meni ohi parissa päivässä ja sen jälkeen takajalkojen liikkeissä ei olla huomattu enää mitään epäpuhtautta. Hoito-ohjeen mukaisesti häkkilepoa on jatkettu kolme viikkoa eli ensi viikolla voidaan aloittaa maltillinen liikkuminen. Luottofysioterapeutti on varattu tekemään tilannekatsaus reilun viikon kuluttua ja sitten suunnitellaan, miten liikunta aloitetaan ja tarvitaanko jotain erityisjumppaa.  Ja eläinlääkäriltä on lupa aloittaa pikkuhiljaa myös työt kirjastolla, kunhan lukukoira ei  loiki ominpäin lukusohvalta alas.

Sylvin kuulumisia on kyselty niin ystäväpiirissä, kirjastolla kuin somessakin. Kiitämme kaikkia terveisistä ja tervehdyttävistä ajatuksista! Lukukoiratoipilas sai myös kirjastolle paketin, josta paljastui HAUskat HAUkut, virikekirja koiranystäville. Mainio yllätys!

Sylvi on ehtinyt kyllästyä häkkilepoon jo moneen kertaan. Onneksi uskollinen ystävä Saima on välillä mennyt toipilaan seuraneidiksi häkkiin, ja yöksi on Sylvikin päästetty nukkumaan yhteiselle patjalle lattialle. Se olisi jo liikaa, jos yötkin pitäisi viettää häkissä yksin... Tällä viikolla Sylvi on myös välillä nostettu sohvalle seurustelemaan muiden kanssa, kun on voitu vahtia, ettei lähde sieltä ominpäin liikkeelle. 

Ehkä nyt jo uskaltaa huokaista helpotuksesta, kauhuskenaariot olivat kyllä mielessä ensimmäisinä päivinä. Välilevytyrä on todella ikävä vaiva ja pahimmillaan mäyräkoiralle kohtalokas, joten toivoisi, että kasvattajat ottaisivat vakavasti tämänkin perinnöllisen sairauden vastustamisen. 

3 kommenttia:

 1. Hurjan hyvä mieli tuli, kun kuultiin Sylvin paranevan hyvin. Saiman seura on kullan arvoista tylsiä häkkipäiviä viettävälle Sylville. Ovat niin suloinen kaksikko tuossa häkkikuvassakin.
  Hyvää jatkoa toipumiseen ja täydellistä paranemista ihanalle Sylville. Ja tietenkin hauskaa viikkoa koko laumalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Nyt on häkkilepo jo taaksejäänyttä elämää ja maltillisesti aletaan liikkua. Ensi viikolla kuullaan, mitä fyssari sanoo.

   Poista
 2. Voi, miten hyviä uutisia. Paraneminen on siis edistynyt hienosti. Toivottavasti Sylvi tulee pian kuntoon ja täyteen teräänsä taas. Tsemppiä ja hyvää vointia toivottaa Hippu, Myttö ja emäntä

  VastaaPoista