lauantai 30. heinäkuuta 2022

Kansainvälistä näkyvyyttä Dublinissa

Lukukirjo-hankkeemme valittiin keväällä niiden onnekkaiden joukkoon,  jotka saavat posterinsa esille kirjastoalan kansainväliseen konferenssiin Dubliniin. Harmillista kyllä Sylvi ei päässyt mukaan, vaikka olisi taatusti ollut posterin luona varsinainen vetonaula, mutta useamman päivän ja parin tuhannen osallistujan konferenssi matkoineeen olisi ollut liian rankkaa jopa kokeneelle lukukoiralle. Sylvi siis jätettiin kotiin ja korvattiin pahvi-Sylvillä, Sylvi itse ei tainnut päätöstä arvostaa...

Konferenssiin osallistui noin 2000 kirjastolaista ympäri maailmaa, joten oli todella hienoa päästä sinne esittelemään Lukukirjo-hanketta ja lukukoiratoimintaa yleisemminkin. Vaikka konferenssipäivät olivat tiiviitä, ehti onneksi myös hiukan kuljeskella kaupungillakin.


 

 
 
Posteri oli esillä kolme päivää ja kahtena päivänä oltiin postereilla esittelemässä hanketta, niin että osallistujilla oli mahdollisuus kysellä ja kommentoida postereita. Meidän posterimme kiinnosti kovasti ja koska lukukoiratoiminta oli suurimmalle osalle ihan uusi asia, kysymyksiä ja kerrottavaa riitti. Myös erityisluokissa vieraileminen kiinnosti.

Kun keskusteli lukukoirista sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät asiasta etukäteen mitään tienneet, ja sai selvittää asiaa perinjuurin, tuli taas kerran todettua, miten tärkeää ja merkittävää työtä lukukoirat tekevät. Saimme hankkeestamme kovasti kehuja ja kiitosta kirjastokollegoilta eri puolilta maailmaa, ja monet sanoivat, että mielellään kuulisivat, miten hanke etenee. Ihan pian päästään jatkamaan työpajoja Pyörön koululla, Sylvi tuskin malttaa odottaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti