lauantai 4. huhtikuuta 2015

Blogosfääri kysyy - lukukoira vastaa

Lankalauantain kunniaksi lukukoira alkoi pohtia blogosfäärissä esitettyjä kysymyksiä:

1. Minä olen...
Lukemisen tukemisen ammattilainen, mäyräkoiralauman kuopus, tokokenttien kruunaamaton kuningatar (kunhan on riittävästi nakkeja ja lihapullia tarjolla), Makkara-kirjojen vannoutunut fani, intohimoinen saunoja. Kotioloissa ihan vain Sylvi Kekkonen / Kepponen. 

2. Parhaat päikkärit nukun...
Työpäivän jälkeen. Näen unta kaikista niistä jännittävistä tarinoista, joita minulle on luettu. 


3. Paras kaverini on...
Omaa laumaa ei voita mikään! Mutta on minulla muitakin hyviä kavereita, esim. spitzi Usva ja cavalier Tuittu. 


4. Jos saisin valita, ruokakupistani löytyisi aina...
Jättiannoksia mitä tahansa ruokaa. Tosin ilokseni olen huomannut, että seniori-ihmiset osaavat käyttää ruoanlaitossa runsaasti kermaa, voita ja lihaa, jälkiruokaa (esim. pannukakkua) unohtamatta. Siksi vierailen heidän luonaan mielelläni, etenkin ruoka-aikoina. 

5. Kun minua pyytää tuomaan lelun, kannan omistajani eteen...
Anteeksi, en ymmärtänyt kysymystä. Miksi leluja pitäisi tuoda? Lihapullan toivossa saatan tuoda noutokapulan, mutta muita tavaroita en kanniskele. 

6. Kotihiiri, agilitykiitäjä vai näyttelyiden palkintorohmu? 
Jos näistä on pakko valita, niin kotihiiri. Todellisuudessahan minä olen Suuri Metsästyskoira, kuten rotunikin jo paljastaa. Valitettavasti ymmärtämätön emäntäni ei anna minun toteuttaa suurinta intohimoani. Kerran mökillä pääsin ajamaan takaa kaurista, mutta sekin ilo lopetettiin liian lyhyeen hirveällä huudolla. Höh. 

7. Mikä muisto tai tapahtuma on jäänyt parhaiten mieleen? 
Ihana lapsuus tanskalaisessa olkikattoisessa talossa. Tanskassa paistoi aina aurinko, hymyilevät ihmiset puhuivat kaunista kieltä ja meillä pennuilla oli niin mukavaa. 

kuva: Susanne Staal

8. Kenet blogosfäärin kavereista haluaisit tavata? 
Tietenkin kaikki kaverit! Täytyy kuitenkin todeta, että lukukoiraan on tehnyt suuren vaikutuksen Iivari verbaalisella lahjakkuudellaan. Ehdottomasti haluaisin tavata myös Myrskyn ja Tuiskun emännän, sillä kirjailijoita ei voi lukukoiran tuttavapiirissä olla koskaan liikaa. 

10 kommenttia:

 1. Iloista pääsiäistä Sylvi ja koko sinun ihanalle laumalle. Oletko sinä oikeasti tuossa pentukuvassa? Yritin katsoa, mikä noista ihanista ruttukuonoista olisi voinut muuttua noin vaaleaksi kuin sinä olet, mutta en keksinyt. Kaikkein vasemman puoleisin? Paljon herkkunakkeja pääsiäisen kunniaksi. Terveiset Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän olen tuo edessä makoilija, riistanväriset ovat veljiäni ja se vasemmanpuoleinen siskoni, joka on nykyään vielä vaaleampi kuin minä.
   Mukavaa pääsiäisen jatkoa Ossilaan, täällä on nautittu pääsiäisestä herkkuja syöden ja ulkona viipottaen. Sekä jäniksen että peuran jälkiä haisteltu!

   Poista
 2. Kuule Sylvi ihanaenen, minut suat tavata iha millonka haluvat <3
  Juttuva riittäs. Varsinnii ku ollaa kumpanennii niitä Suurija Mehtäkoerija.
  Ja ymmärrettään nuita senijori-ikästen ruokahommijahhii :)

  VastaaPoista
 3. Sylvi Kepponen, sinä olet hurmaava koiraneiti ja ehdottomasti haluaisin tavata sinut, arvoisa Lukukoira. Hmm... seuraavassa kirjasessani seikkailee TYTTÖmäyräkoira, nimeltä Viima, taidanpa tehdä siitä lukukoiran, esikuvana sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se olisi todella suuri kunnia!! Olen aivan mykistynyt.

   Poista
 4. Millonkas tuut meille leikkiin ja palloileen? Muiskuja sulle, Sylvi Kepponen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä tulla... Siinä kyllä menisi kaikkien päät ihan pyörälle :)

   Poista
 5. Olet kyllä mainio otus Sylvi lukukoira!

  VastaaPoista