lauantai 25. huhtikuuta 2015

Lukulauantai

Herätyskello soi aamulla klo 8.30: tänään oli kevään viimeinen lukukoiralauantai. Ihan vielä ei kuitenkaan lomailemaan päästä, pari torstaikeikkaa on vielä luvassa ennen kesää. Tapansa mukaan Sylvi oli innoissaan, kun tajusi, että tänään on työpäivä, ja kirjastolle marssittiin reipasta tahtia.

Ennen töiden alkua Sylvi joutui odottelemaan hiukan, ja se on ilmeisestikin aina yhtä tylsää...Vai onko vika liian kovassa alustassa, ehkä pitäisi hankkia huoneeseen ihan kunnollinen peti?Lopulta kuitenkin päästiin työhuoneeseen ja siellä ensimmäinen tehtävä oli tietysti sopivien kirjojen valitseminen lukijoille.


Myös nojatuolia täytyi testata etukäteen, ettei kukaan ollut piilottanut peittojen alle hernettä...


Sitten olikin jo aika mennä ala-aulaan odottelemaan lukijoita. Sylvi tunnistaa nykyään hyvin ne kirjaston aulassa kulkijat, jotka olisivat potentiaalisia lukijoita - ja myös siviili-Sylvi bongailee sellaisia mielellään. Kun ekaluokkalaisen näköinen tyttö tai poika alkaa lähestyä, lukukoiran katse valpastuu ja häntä alkaa heilua toiveikkaasti: "Tulisiko tuo lapsi lukemaan...?"

Tänään ensimmäisenä lukijana oli Sylvin vanha tuttu Minja ja siitä työpäivä sitten lähtikin käyntiin.
Kaikki lukuajat oli varattu eli päivän aikana kävi neljä lukijaa. Bonuksena oli myös yksi ei-vielä-lukeva tyttö. Pikkusisko olisi halunut tulla kuuntelemaan isosiskonsa lukemista, mutta sehän ei onnistunut, koskapa lukutuokio on ihan vain lukijan ja lukukoiran kahdenkeskeinen juttu. Mukaan ei päästetä vanhempia, sisaruksia eikä kavereitakaan. Mutta kriiseiltä vältyttiin, kun pikkusiskokin sai lopuksi tulla "lukemaan" Sylville - lukukoira toki kuunteli mielellään myös kerrottua tarinaa. Etenkin kun tarjolla oli Prinsessa Ruususta ja vallattoman koiranpennun seikkailuja.

Kun työpäivä oli ohi, Sylvi sai perinteisen palkkansa, possunkorvan. Ennen kotiinlähtöä piti vielä käydä testaamassa uutuuskirjahyllyn ergonomiaa:


Kotimatkalla alkoi aurinko paistaa, eli lähdettiinkin samantien koko lauman kanssa lenkille. Vielä oli lukukoirallakin virtaa juoksennella edestakaisin.Tällainen lauantai tällä kertaa - mukavaa viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

 1. Sylvi sinä olet TÄHTI. Upea ja sydämellinen, kaunis tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Tähtiä ovat ehdottomasti myös kaikki lukijat - jos ei olisi lukijoita, ei olisi lukukoiran virkaakaan ja se olisi harmi se.

   Poista
 2. Ihan huippu toimintaa! Voin vain kuvitella miten innoissaan lapset ovat kun pääsevät lukemaan koiralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ovat kyllä. Ja vanhemmat myös, kun lapset innostuvat. Lukukoirasta puhumattakaan :)

   Poista
 3. Mua naurattaa toi herne peiton alla... :) Ihan mahtavia juttuja lukukoiralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on satuja kuunneltu sen verran, että osataan herneitä varoa. Eikä haluta niitä kuonoonkaan!

   Poista
 4. Kuule Sylvi, meil olis kans sulle hylly vapaana kirjahyllyssä. Ootte kyllä söpöin kolmikko ikinä. Muiskut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin hienoa, kun Kirjailijan kirjahyllyyn pääsisi loikoilemaan! Terveiset teille kaikille!

   Poista
 5. Varsin mukavalta lauantailta kuulosti :)

  -Lilli-

  VastaaPoista
 6. Hyvä Sylvi, hienosti hoidit taas hommasi! Mukavia ja antoisia kevään viimeisiä työkeikkoja teille. Meillä on keskiviikkona tiedossa kevään viimeinen kuuntelukerta, homma jatkuu sitten taas syksyllä.

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kollega! Me luetaan vielä hiukan kesäkuussakin, kun kysyntää näyttää olevan. Hienoa, että teidänkin hommat jatkuu!

   Poista
 7. Tuo on semmonen äetin toevenäky; paljo kirjoja hyllyssä ja määräkoera :)
  Meekäläenen ee nii niistä kirjoesta välitä mutta ihana Sylvi oot millovvuan tervetullu meejjän hyllyyn <3 Siinä sopivasti on kahelle tilloo...

  VastaaPoista
 8. Oikeillä jäljillä siellä ollaan: kirjoja ja mäyräkoiria - mistäs muuta sitä tarvittaisikaan..?

  VastaaPoista