torstai 23. huhtikuuta 2015

Kirjoja ja ruusuja

Naisille ruusuja, miehille kirjoja, lukukoiralle molempia - tänään vietetään Kirjan ja ruusun päivää!Kirjan ja ruusun päivä on lähtöisin Espanjasta, ja vuonna 1965 Unesco julisti päivän Maailman kirjan ja tekijänoikeuden päiväksi. "Kirjat ansaitsevat erityisen päivänsä, jolloin niitä juhlitaan rauhan, vapauden ja yhteenkuuluvuuden symboleina".

Kirjan ja ruusun päivään sopii erinomaisesti satu Prinsessa Ruususesta, joka nukkui ruusupensaiden ja ruusunpiikkien keskellä sata vuotta, kunnes heräsi Prinssin suudelmaan... Ruususesta on aikojen saatossa ollut moneen lähtöön, kuten tästä jutusta voit lukea. Mikä on sinun suosikkisi?

Kirjojen hamstraajan  kannattaa pistäytyä tänään kirjakaupassa, sillä useimmista kirjakaupoista saa kirjaostosten bonuksena ylimääräisen kirjan, tänä vuonna tarjolla on Hotakaista. Kirjakaupan jälkeen kukkakauppaan ruusujen hankintaan - ja sitten kotiin lukemaan, mars.

Mukavaa Kirjan ja ruusun päivää kaikille!10 kommenttia:

 1. Ihana kuva tuo alimmainen! Mä en kyllä ymmärrä, että miksi naisille pitää antaa ruusuja, kun mä mieluummin ottaisin kirjan.
  Oikein hyvää kirjan ja ruusun päivää myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo muinaiset espanjalaiset olivat sitä mieltä, että ruusut sopivat naisille ja kirjat miehille...mutta onneksi tänä päivänä saa ajatella ihan miten päin haluaa :)
   Kiitos toivotuksista - kirjan ja ruusun lisäksi tarjolla on ollut myös herkkuja.

   Poista
 2. Sylville aenahhii ruusuja! Ku on nii söpönen <3
  Hyvvee kirjan ja ruusun päevee sinnehhii! Meellä pietään kirjampäevee jokapäevä ja ruusumpäevee suunnillee kerran vuuessa. Sano mamma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammalle terveisiä, että totta haastaa: kirjan päivää kannattaa viettää joka päivä. Sanoi lukukoira :)

   Poista
 3. Minä ottaisin ruusun, kirjan ja Sylvin! Ruusun ja kirjan saisi Palvelijatar. ; )

  VastaaPoista
 4. Kirjat ja ruusut on hyvä yhdistelmä ainakin näin takatalven yllättäessä. Molemmat ilahduttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Täällä Kuopiossa sai mäyräkoira kahlata aamulla oikein kunnon lumihangessa...

   Poista
 5. Ihanainen Sylvi. Minä otan mieluummin kirjan kuin ruusun. Miäs ei ole ostanut koskaan minulle ruusuja. Tämä ei ole mikään urputus, koska olen siitä outo nainen, että pistän monta monituista kukkaa ruusun edelle. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista