lauantai 4. tammikuuta 2020

Kahden kansallispuistoreissun loma

Loman aikana ehdittiin tehdä peräti kaksi kansallispuistoretkeä. Ensimmäinen oli joulukahvitteluun ex tempore yhdistetty retki Leivonmäen kansallispuistoon,  kierrettiin Mäyränkierros vähän isommalla koiraporukalla. Kahdella ihmisellä oli sen verran puuhaa kymmenen koiranhihnan kanssa, että kuvia ei ehditty ottaa kuin yhden yhteisposeerauksen verran. Poseeraajat eivät ihan arvostaneet kosteahkossa lumessa istumista...


Lunta oli sen verran, että vaikka jonkinlainen polku olikin olemassa, piti Tyyneä välillä kantaa, että päästiin etenemään. Seniorisusikoirallakin meinasi vähän kunto loppua, se kun välttämättä halusi kulkea hangessa polun vieressä. Hämmästyttävän hyvin kulku kuitenkin sujui näin isolla porukalla eivätkä hihnatkaan menneet lopullisesti solmuun. Ja (onneksi) kohtasimme vain yhdet vastaantulijat, jotka totesivat: "Oho, onpas teitä monta!" - eivätkä taatusti edes ehtineet laskea, kuinka monta.

Vähän pienemmällä porukalla mentiin joulun jälkeen Sipoonkorven kansallispuistoon jo perinteiselle joululomaretkelle.  Tällä kertaa kierrettiin Kalkinpolttajan polku, sulassa maastossa ja auringonpaisteessa.


Viime vuonna käytiin siis yhteensä seitsemässä kansallispuistossa, Leivonmäellä kahteen kertaan. Vaikka kaikki metsäretket ovat mukavia, on kansallispuistoissa ihan oma tunnelmansa. Kunhan kevät koittaa, on kiikarissa taas uudet kohteet.1 kommentti:

  1. Kylläpäs teitä onkin ollut monta! :D Mutta hyvinhän se matka sujuu, jos on sopuisaa sakkia. :)

    VastaaPoista