perjantai 25. syyskuuta 2020

Ruskaviikko RukallaRetkitiimimme Mäyräkoirat & Pystykorvat vietti reippaan ruskaviikon Rukan maisemissa. Tukikohtamme oli pienen pieni hobittimökki Rukajärvellä, ja sieltä käsin kävimme patikoimassa lähiseuduilla. Edellisestä reissusta tuolla päin oli jo kulunut useampi vuosi, joten olikin jo aika palata. Reitit olivat vähintään yhtä hienoja kuin viimeksikin, ja kaunis ruska viimeisteli maisemat.

Viikon aikana kavuttiin Valtavaaralle, patikoitiin Riisitunturilla (suosikkipaikkamme!), kuljettiin tihkusateessa Pyhän jyssäys, kurkattiin Oulangan kanjoniin ja viimeisenä iltana ihailtiin auringonlaskua Konttaisella. Muitakin kulkijoita oli (se ei tänä vuonna tietenkään ollut mikään yllätys), mutta kun välteltiin kaikkein suosituimpia reittejä, ei poluilla ollut ruuhkaa ja välillä saatiin kulkea ihan omassa porukassa pitkiäkin matkoja.
Koirat olivat innokkaita patikoimaan, ja parasta ja jännittävintä oli se, jos reitillä oli poron hajuja ja jätöksiä. Välillä ei meinannut innokkaimmilta kuono irrota hajuista ollenkaan. Porukan vanhin ja vauhdikkain eli Hilma herätti tuttuun tapaan ihastusta vastaantulijoissa: "Onko tuo ihan pentu?" "Kyllä tuo pienin joutuu ottamaan hirveän määrän askelia!" Seniorilla ei kyllä ikä vielä näy missään, jalka nousi ihan entiseen malliin ja jos Hilma olisi saanut päättää, evästaukojakaan ei olisi pidetty.
Lomaviikkomme onnistui kaikin puolin erinomaisesti. Ja tänä syksynä saadaankin ihailla ruskaa tuplasti, kun reissusta palattuamme täällä päin alkoi vasta pikkuhiljaa tulla väriä puihin ja maahan. Toivottavasti hienoja retkeilysäitä riittää!

2 kommenttia: