maanantai 12. tammikuuta 2015

Neuloosia ja käsityökirjoja

Lukukoira Sylvin laumassa harrastetaan neulomista. Kotona lukukoira pääsee tutustumaan siis myös käsityökirjoihin ja neulontamalleihin. Sohvakin joudutaan usein jakamaan paitsi kaksi- ja nelijalkaisten eläjien, myös kutimen ja neulekirjojen kanssa. Ja varsinkin viimeksi mainitut osaavat levittäytyä ja viedä tilaa...


Neulominen on muodissa, siitä todistavat ne kymmenet neulontakirjat, joita Suomessakin julkaistaan vuosittain. Käsityökirjat koukuttavat, vaikka ei edes aikoisi tehdä niiden ohjeilla mitään. Tässä listaa viime vuonna ilmestyneistä kirjoista, niitä voi käydä tutkimassa vaikkapa lähimmässä kirjastossa: Vuoden 2014 neulontakirjoja.
 
Viikonloppuna vietettiin Järvenpäässä Lentävä lapanen -neulekahvilassa #Taskuneuloosi-tapahtumaa, johon myös lukukoiran emäntä osallistui. Koolla oli kahvilallinen innokkaita neulojia, joita kiinnosti kutimien lisäksi myös bloggaamisen mysteerit. Puikot kilisivät, puhe sorisi ja nauru purskahteli, kun jaettiin kokemuksia ja vinkkejä. Some-teemaan johdattivat rautaiset ammattilaiset Pauliina Mäkelä ja Marja Nousiainen, ja kotiviemisiksi lähtikin runsaasti uusia ideoita ja hyvää mieltä - ja toki muutama lankakerä ja uudet hiilikuitupuikot. Ehkäpä  Sylvikin saa uuden ja trendikkäämmän villapaidan ennen seuraavia pakkasia...12 kommenttia:

 1. Kommee on paeta. Sanoppa Sylvi emännälles että tiälä yks tumpelo määräkoeran emäntä tarvihtis tuon ohjeen. Minummielestä mieluummin kyllä paejjan!
  Vuan jospa se saes ite jottae tehä viännettyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tutkia, saako paidan mallista vielä jotain tolkkua. Iivari taitaa kyllä olla hiukkasen suurempaa kokoa... Malli on kyllä unisex, niin että sopii kaikille!

   Poista
 2. Lukukoira, miten hauskaa. Enkä tällaisestakaan olisi kuullut ilman #neuloosia.
  Kiitos tästä ja seuraavaa neuloosia odotellessa.
  T. Katja

  VastaaPoista
 3. Voi elämä, miten voi Sylvi olla niin sympaattisen ja viisaan näköinen. Ja niin mahdottoman kaunis villapaitakin vielä päällä. Ei ihme, että se on saanut arvovaltaisen tehtävänä lukukoirana.

  Tottahan nuo käsityökirjat ja emännän neulepuikot toki varmasti koiraa uuvuttavat, tylsiähän ne ovat jos nelijalkaisen vinkkelistä niitä katsotaan - se on selvä -, mutta hienolla tavalla Sylvi on raivannut sohvalta niiden keskeltä oman paikkansa :).

  Ehkä se ymmärtää, että emännän elämän on sittenkin oltava välillä muutakin kuin ihan vain kirjoja ja koiria :).

  Iloista talvea Sylville ja Sylvin emännälle!

  VastaaPoista
 4. Hieno paita! Minun colliekaverini emäntä vihjaisi Palvelijattarelle, että googlaa veera välimäki -nimellä, niin löytää paljon kivoja kuvia neuleista ja neulekirjoista. Välimäki on saavuttanut mainetta jo isonveden takanakin selkeine ohjeineen ja kivoine malleineen.

  VastaaPoista
 5. Niin sympaattinen Sylvi <3
  Hienoa törmätä myös tällaiseen bloggaamisen näkökulmaan #taskuneuloositapahtuman kautta. Ja hyvin yhdistyy tämä käsitöihin :)

  Minulla ei ole omaa koiraa, mutta meillä vierailee usein kääpiövillakoira Pablo. Pentuna hän kulki välillä neulepuikot ja langat kaulassa, kun tutki mummon töitä ja yritti auttaa. Nykyisin lankani saavat olla rauhassa, mutta rapsutus reiteen ja nappisilmät kertovat, kun on aika laittaa käsityöt sivuun ja leikkiä hänen kanssa.

  Rapsutuksia Sylvi sinulle kovasti <3 ja terveisiä emännälle #taskuneuloosissa olleelta Pirjolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä kiittää! Terveisiä sinnekin ja Pablolle myös!

   Poista