torstai 2. heinäkuuta 2015

Lomalle!

No niin, nyt on tämän kevään lukuvastaanotot pidetty, possunkorvat syöty ja lukukoira voi aloittaa kesäloman!

Kevään aikana kävi yhteensä 54 lukijaa -  aika monta tuntia on Sylvi kuunnellut tarinoita, kun jokainen lukija on lukenut noin varttitunnin. Tässä touhussa koirankin sanavarasto kehittyy, keskittymiskyvystä puhumattakaan... Ja mikä on ollut nuorten lukijoiden suosikkilukemista? No Makkara-kirjat tietenkin :)

Lukukoiran vastaanotoista on tullut yksinomaan positiivisista palautetta niin lukijoilta kuin heidän vanhemmiltaan. Monet opettajat ovat patistelleet varsinkin ekaluokkalaisia lukemaan ääneen, ja koiralle lukeminen on selvästikin kivointa ääneenlukemista, ihan eri asia kuin vanhemmille tai sisaruksille lukeminen.  On ollut  mukava huomata, että tänä keväänä pojatkin ovat innostuneet lukemaan Sylville.  Eräskin poika totesi ilmeisen onnistuneen lukutuokion jälkeen: "Iskä, jos me voitetaan Eurojackpotista, niin ostetaan mekin oma mäyräkoira ja laitetaan sen nimeksi Sylvi ja sitten mä voin lukea sille."  Tarina ei kerro, miten veikkauksessa kävi...

Kysyntää lukuvastaanotoille olisi varmaan ollut koko kesän ajan, ja nyt jo kyseltiin, milloin syksyn aikoja voi varata. Mutta lukukoirakin on lomansa ansainnut. Työntäyteisen kevään vastapainoksi Sylville on luvassa ainakin mökkeilyä ja saunomista, temppukoulua ja patikointia, junamatkoja ja kaikenkarvaisia kesävieraita. Toivottavasti myös aurinkoista lomasäätä. Nyt siis loman viettoon ja äkkiä!


Kuva: Suvi Pitkänen14 kommenttia:

 1. Lukukoira on ihan varmastikin lomansa ansainnut. Ihanaa lomaa ja Sylville+ laumalle, sekä omistajalle sopivia säitä. Terveiset Ossilasta!

  VastaaPoista
 2. Hyvää lomaa, Sylvi! Varmaankin kotiväki lukee sinulle lomalla, ettet ihan tylsisty. Minä kävin tutustumassa tulevaan työpaikkaani. Kirjastotäti oli jo hankkinut minua varten vesikupin ja lukuviltin. Elokuussa aloitetaan opiskelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aatu! Eihän toki lukemista ihan kokonaan voi kesäksikään unohtaa. Teilläkin varmaan luetaan syksyä odotellessa... ;)

   Poista
 3. Oot Sylvi ollu niin ahkera, että nyt on levon aika. Lomalle lomps!

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvää lomaa Sylville! Se on ansaittu! Lukukoiratoiminta on kyllä mahtavaa. Harmittaa vain kun ei itse saanut kokea samaa lapsena :D Mutta syksyllä pääsen oikein toden teolla tutustumaan asiaan työharjoittelupaikallani kun suunnittelen lukukoirista itselleni opinnäytetyötäkin :) Ja kenties vielä joskus olen toiminnassa mukanakin jos oikea koira osuu kohdalle.

  -Hanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja mukava kuulla, että on taas opinnäytetyö lukukoirista suunnitteilla. Mielenkiintoinen aihe ja erilaisia näkökulmia kyllä taatusti löytyy. Menestystä hommaan!

   Poista
 5. Oekeen hyvvee ja ilosta lommoo sulle Sylvi ja koko sakilles! :)
  Kyllä oot lomas ansaenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari! Mukavaa lomaoleilua teillekin :)

   Poista
 6. Ihanaa lomaa Sylville ja kotiväelle !

  VastaaPoista
 7. Rentouttavaa ja mukavaa loma-aikaa! Keräilehän Sylvi voimia, jotta jaksat taas syksyllä jatkaa kuunteluhommia. Kyllä lukukoirakin on tosiaan lomansa ansainnut. Terveisiä kollegalta ja sen pikkusiskolta!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kollega Typy! Mukavaa kesää teillekin - puuhaa ja touhua taitaa pikkukoiran kanssa riittää :)

   Poista