maanantai 18. huhtikuuta 2016

Mökkeilyä ja avaraa luontoa

Kevään myötä laumamme suuntaa viikonloppuisin mökille. Ja näköjään mökkimme pihapiiri  houkuttelee myös muuta eläinkuntaa: viikko sitten tyhmänrohkeat rusakon poikaset juoksivat koirien kuonon edestä ja nyt tontilla tepasteli kauriita, lähin näköhavainto saatiin noin 25 metrin päästä.

Normaalia eläväisempi pihapiiri ja heikot jäät rannassa oli sen verran vaarallinen yhdistelmä, että koirat ulkoilivat tulopäivänä vain valvonnassa.  Ja kun pihalle ei päässyt puuhastelemaan omin päin, Sylvi oli aluksi sitä mieltä, että tämä mökkireissu oli varsinainen pohjanoteeraus: näin tylsää ei ole koskaan ollut. Korvauksesi vapaudenriistosta se pääsi polkupyörälenkille ja sen jälkeen saunaan -  ja sitten olikin taas rauha maassa ja mökissä tyytyväinen mäyräkoira.

Seuraavana päivänä sorkkaeläimet pysyttelivät onneksi kauempana ja koirat saattoivat olla taas pihalla vapaammin, nauttia auringonpaisteesta ja mökkielämän parhaista puolista. Viikonloppu vierähti nopeasti niin kuin (mökillä) aina, mutta onneksi viikon kuluttua voimme palata samoihin maisemiin!

8 kommenttia:

 1. Mökkeily on kyllä hauskaa, omaa mökkiä meillä ei ole, mutta veneilemme monta viikkoa kesässä :). Laumannekin varmasti nauttii, ainakin kaikkien mökkikuvien perusteella, vaikka nyt tällä kertaa ei mennyt niin nappiin ensimmäinen päivä. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on tämän lauman lempipuuhaa! Veneily on ainakin toistaiseksi rajoittunut souteluun tai saarimatkoihin, enpä tiedä miten pidempi matka tällä porukalla sujuisi, voisi olla haastavaa...

   Poista
 2. Vaude, olet päässyt jo mökille. Meillä ei ole vielä tietoakaan. Mulla ei ole siellä aitausta ja äipän pitäisi sisällä vielä kuulemma ennen siivota hiirulaisten jäljet pois ennen kuin minä sinne pääsen. Ehkä vapun jälkeen. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappuhan on jo ihan kohta eli kyllä tekin kohta mökille pääsette. Mukavia mökkikauden avajaisia!

   Poista
 3. Sylvi, olet erittäin onnekas,sinulla on virikkeitä vaikka muille jakaa. Meikäpoika tallustaa narun päässä ja juoksentelee vapaana koirapuistossa. Palvelijatar myi mökin muutama vuosi sitten, joten ei ole toivoa mökkielämästä. Erittäin mukavaa viikkoa sulle ja muillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun laumassa on eräs, joka kaipaa virikkeitä, on niitä pakko järjestää :) Muut tulisivat toimeen vähemmälläkin... Mukavaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 4. Mekin odotellaan jo kovasti mökille pääsyä. Mutta maltamme vielä, jotta Puula on varmasti sulanut. Heikot jäät ja koirat ovat huono yhdistelmä, nimimerkillä Yksi beagle pelastettu avannosta.

  Kevät on ihanaa aikaa, kun luonto herää. Sitä on ilo seurata. Mukavia mökkireissuja teidän laumalle ja aurinkoista viikonvaihdetta toivottaa kollegasi Typy, sen sisko ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna vielä lukukoirahommia, mutta sitten taas mökkeilemään. Mukavaa viikonloppua - ja toivotaan, että jäät sulaisivat nopeasti!

   Poista