torstai 15. syyskuuta 2016

Tokomuistoja...

Tämän nykyisen mäyräkoiralauman kanssa on tullut harrastettua tokoa pitkän kaavan mukaan ja useita vuosia. Ensin Tyynen kanssa, joka kokeissa veteli joko nollia tai täysiä pisteitä riippuen ihan siitä, sattuiko totteleminen huvittamaan vaiko ei. Luoksetulo oli Tyynen bravuurinumero: vaikka mikään muu ei olisi kiinnostanut, luoksetulossa kiihdytettiin täyteen vauhtiin - ja yleisö saatiin aina nauramaan. Tyynellä oli myös ihan oma tokoliikkeensä: yhdistetty istu-maahan-seiso -asento.
Hilman mielestä tokotreeneissä oli aina ihanaa ja se otti kaiken ilon irti myös kokeista: häntä heilutti koiraa ja koira nauratti yleisöä ja tuomareita - ei niin väliä, muistiko se tehdä liikkeet oikein vai vähän sinne päin, kaikilla oli aina hauskaa. Ja liikkeiden välillä piti tehdä muutama ylimääräinen piruettipyörähdys, ihan vain silkasta tekemisen riemusta.
Kolmas koira toden sanoo eli pitihän sitten Sylvinkin kanssa alkaa tokoilla... Tästä laumasta Sylvi olisi varmaan ollut se fiksuin ja oppivaisin tokokoira, mutta ohjaajalla tuli raja vastaan, ja  mukavuudenhalu ja laiskuus voittivat. Keväällä alkoi tuntua siltä, että nyt on tokot tokoiltu, ja kesätauon jälkeen päätettiin vaihtaa lajia rally-tokoon. Mutta tokohetkiä on silti hauska muistella - ei tokoa voinut kovin vakavasti ottaa, ei ainakaan tämän porukan kanssa...


(Kuvat: Suvi Pitkänen)

10 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar16. syyskuuta 2016 klo 13.29

  Ihanan valloittavia kuvia! Mikään ei ole niin hauska ja sykähdyttävä näky kuin iloisena laukkaava mäyräkoira.

  VastaaPoista
 2. Hauskoja hetkiä rally-tokon parissa! Siinäkään ei kannata olla liian tosissaan, kun harrastuskaverina on mäyräkoira. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onko kyllä rennompaa kuin perinteinen toko, mutta kyllä opeteltavaa riittää tässäkin lajissa.

   Poista
 3. Ihanat kuvat. Eihän mäyriksen kanssa voi oikein mitään ottaa niin sanotusti tosissaan. Sellaisia veijareita kun ovat. Mukavia hetkiä rally-tokon parissa ja terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyristen kanssa ei tosikot pärjää, näin se on. Mukavaa viikonloppua Ossilaan!

   Poista
 4. Kyä te Tytöt ootte viksuja, oppivaisia, taitavii ja sulosii. Roppakaupalla muiskusii teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikkea tuota :) Terveisiä ja mukavaa viikonloppua Poitsuille!

   Poista
 5. Äippä sanoo, että meidän ja teidän tokoilussa on paljon yhteistä. Ja minä itse sanon, että tehtiin mitä hyvänsä, kaikilla pitää olla hauskaa. Huippujuttu on, jos saa yleisön nauramaan. Siihen ei jokakoira pystykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hauskaa pitää olla, muuten ei kannata harrastaa. Mukavia harrastushetkiä teillekin!

   Poista