perjantai 20. helmikuuta 2015

Makkara on ykkönen!

Mitä lukukoiralle luetaan? Monet lukijat miettivät pitkään ja hartaasti, mikä on se kirja, jonka haluavat Sylville lukea. Usein myös kysytään, mistä kirjoista Sylvi itse tykkää. Ammattimainen lukukoira on toki kaikkiruokainen, mutta Makkara on ykkönen!Makkara-kirjat on kuin tehty lukukoiratuokioita varten: niissä on mukava ja sopivanmittainen tarina, hauskat kuvat ja mikä parasta: päähenkilönä sympaattinen, laiskanpulskea mäyräkoira. "Makkara on pitkä, matala koira. Se on yhtä pyöreä kuin Makkara. Siksi sen nimi onkin Makkara!"

Makkara ei ole kauneuskuningatar, ei urheilusankari, eikä erityisen välkkykään, mutta omilla konsteillaan se selviää kaikenlaisista kiipeleistä ja tarvittaessa pelastaa myös ystävänsä. Ja seikkailujen jälkeen on aina luvassa rapsutuksia, herkkuja - ja makkaraa!Michaela Morgan & Dee Shulman: Makkara ja uusi lemmikki

Kun Makkara-kirja kaivetaan esille repusta tai laukusta, lukija usein aloittaa: "Sylvi varmaan tykkää tästä kun tässäkin on mäyräkoira" tai "Tää on niin kuin Sylvi, siks mä otin tän". Ja välillä lukeminen on ihan pakko keskeyttää ja todeta Sylville: "Jos olis kisa, niin sä juoksisit kovempaa kuin Makkara" tai "Et oo yhtään niin paksu kuin Makkara..."

Vaikka Makkara-tarinoita on luettu jo vaikka kuinka monta kertaa, Sylvi kuuntelee niitä aina yhtä intensiivisesti. Jos ei mäyräkoiralukukoira ole todellinen Makkara-kirja -fani, niin kuka sitten!


Lukijana tällä kertaa Jaakko-Juhani, kuvaajana Suvi Pitkänen. Kiitokset molemmille!


14 kommenttia:

 1. Jos Sylvi saisi päättää, se varmaan olisi yhtä pyöreä kuin Makkara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, makkarat ja muut herkut kyllä kelpaisivat!

   Poista
 2. Lukukoiralla on kirjavlinnat ihan nappiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitus tekee mestarin, onhan tässä jo vähän aikaa treenailtu :)

   Poista
 3. Sylvi osaa näköjään paitsi lukea myös poseerata. Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kuvista kuuluvat kuvaaja Suville, jolla on taitoa ja näkemystä...

   Poista
 4. Todellakin tommosta kirjaa voi lukee vaikka tsiljoona kertaa. Kertakaikkinen klassikko. Joo. Ja sää, Sylvi, oot symppis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, huippukirjoja! Ja jos niiden kanssa sais vielä makkaraa...mutta kun töissä ei saa syödä. Terkut symppis-Puhureille!

   Poista
 5. Párek ja Palvelijatar20. helmikuuta 2015 klo 16.14

  Ihat kuvat kauniista Sylvistä!
  Párek lähettää upealle tytölle lentopusuja.

  VastaaPoista
 6. Justiisa oes meekäläesen mieleen tuommonen kirja :)
  Kyllä sinä Sylvi vuan oot ihmekoera. Kuuntelet nuin tarkkaan ja ossoot vielä posseeratahhii. Kyllä oot tyttö meekäläesennii makkuun <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, me kaikki mäyrikset ollaan ihmekoiria omalla tavallamme, niin Iivari kuin Makkarakin :) Terkut sinne!

   Poista
 7. Onpa hauskan näköinen kirja. Yhden näytteen perusteella mukavasti kuvitettu. Ihanat kuvat myös Sylvistä. Kyllä on soma tyttö. Täällä tulee mäyrismiesten kesken kohta kova kisa:) Terkut Ossilasta. Hehheh, suurin voittaa Sylvi-kisan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukekaa ihmeessä Makkara-kirjoja, ne on tosi hauskoja! Mäyrisherrat näyttävät olevan kovin kultturelleja, kun näistä lukuasioista niin innostuvat :)

   Poista