sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Hiihtokausi aloitettu

Tänä talvena jäät ovat olleet erinomaisessa kunnossa, joten mekin olemme parina viikonloppuna käyneet hiihtämässä. Virallisille laduille ei koirien kanssa tietenkään ole asiaa, vaikka täällä sentään on muutamalle pätkälle vedetty latu myös koiran kanssa hiihtävälle. Mutta onneksi jäältä löytyy moottorikelkkauria tai yksittäisen hiihtäjän tekemiä latuaihioita, joita pitkin pääsee koirien kanssa  sujuvasti.


Sekä Sylvi että Hilma ovat innokkaita hiihtolenkkiläisiä, jos vain hanki kantaa sen verran, ettei tarvitse juosta umpihangessa kilometritolkulla. Ja nyt kantaa! Toivottavasti kelit myös jatkuvat tällaisina... Jäätä kyllä riittää hiihdettäväksi ja saaria kierrettäväksi - ja sporttiset mäyräkoirat arvostavat jäällä pinkomista. Puolitoista tuntia reippailua, ja sen jälkeen voi itse kukin tyytyväisenä kaivautua sohvapeittojen uumeniin.


14 kommenttia:

 1. Voe teetä ihanuuksija! <3 Elekee pinkoo erreöksessä sullaan ku sielä jiällä mänettä. Mahottoman hyvät ilimat on nyt olla pihalla :) Hilipeetä männöö koko teejjän ihanalle laamalle!

  VastaaPoista
 2. Tuosta ei paljoa liikunta parane, kun pääsee täysillä kirmailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä ihan loistavat jääkelit, kun ei tarvitse lumessa kahlata. Toivottavasti säilyy tällaisena vielä monta viikkoa!

   Poista
 3. Voi että, ku on mukava harraste teillä, Sylvi. Ilosta menoo ja vipellystä, joo, ja niitä hankikantoja!

  VastaaPoista
 4. Jäällä juokseminen on niin parasta, kun äippä ei koko ajan huutele meitä lähemmäksi. Meille pojille jäällä on myös erikoishommia, kun pitää käydä merkkaamassa kaikki siellä törröttävät kepit. Tässä meidän lähilahdella niitä on niin paljon, että joskus loppuu merkkausväri kesken.
  Hyvä, ettei ole teillekään liikaa lunta juoksemiseen. Naatiskellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siinä sitä on puuhaa, kun pitää kaikki kepit kiertää :) Me korkeintaan käydään joskus tarkastamassa, olisiko avannon viereen jäänyt jotain herkkukaloja...

   Poista
 5. Kyllä kuulostaa mahtavalta liikunnalta. Täältä puuttuu lumi, joten hiihtämistä ei tarvitse edes ajatella eikä äippä kyllä uskaltaudu noille joen jäillekään. Me kuljetaan vähälumisi polkuja. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vähälumisilla poluillakin kelpaa pinkoa, Eka, mutta vaihtelu virkistää. Saa nähdä, miten pitkään nämä loistavat hiihtokelit säilyvät.

   Poista
 6. Hienolta kuulostaa! Mulla on sama tilanne kuin Ekalla, vähälumisilla poluilla vaan tepastellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia, että lenkillä pääsee välillä muuallekin kuin kävelyteille!

   Poista
 7. Kuullostaa eri hauskalta menolta! Täällä etelässä vain pilaa suksensa, jos menee niiden kanssa hiihtoa kokeilemaan. Sen verran vähän lunta on. Ehkä saadaan vielä tännekin lisää valkeutta. Terveisiä kollegaltasi ja sen siskolta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata hyviä suksia pilata :) Tännekin on taas lupailtu plusasteita eli saa nähdä, miten pitkään hiihtokelejä riittää. Terveisiä kollegalle ja toiselle luppakorvalle!

   Poista