maanantai 13. marraskuuta 2017

40 vuotta mäyräkoiria

Tähän laumaan saapui ensimmäinen mäyräkoira 40 vuotta sitten... Sen jälkeen onkin mäyräkoiria ollut koko ajan, ja enimmäkseen useampi kappale yhtä aikaa. Mutta hämmästyttävää kyllä 40:een vuoteen ei kuitenkaan ole mahtunut kuin yhdeksän koiraa:

Bacchus 1977-87 💕
Melperi 1980-1992 💕
Noora 1989-2003 💕
Nyyti 1991-2006 💕
Helmi-Orvokki 1992-2007 💕
Valpuri 1997-2011 💕
Tyyne 💕
Hilma 💕
Sylvi 💕
Rotua ei vaihdeta ikinä, mutta kuka tietää, palataanko vielä normaalikokoisiin karkeakarvaisiin. Jos lottovoitto osuisi kohdalle, lahjoitettaisiin välittömästi miljoona euroa mäyräkoirien terveystutkimukseen, jotta selät saataisiin kuntoon.

Juhlapäivän kunniaksi laumassamme syödään herkkuja ja muistellaan menneitä. Jokainen koira on ollut suuri persoona omine omituisuuksineen. Ja ennen kaikkea Mäyräkoira isolla m:llä.

12 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar13. marraskuuta 2017 klo 21.02

  Ei ole mäyräkoiran voittanutta rotua. Vaikka kyllä muissakin roduissa on puolensa. Ja monirotuisetkin pärjäävät kisassa ;)

  VastaaPoista
 2. Vau! Onnea suorituksesta! Ja toivomme teille lisää iloisia mäyräkoiravuosia! :) Meidän laumassa on vasta ensimmäinen puolivuosikymmen pian täynnä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tuosta se teilläkin lähtee, kohta on ensimmäinen vuosikymmen täynnä ja sitten seuraava...

   Poista
 3. Oh, kunnioitettava vuosimäärä mäyräkoiria. Mutta toisaalta, paremmin ei ehkä elämäänsä olisi voinut viettääkään. ;)

  Itselläni on ollut kaksi mäyräkoiraa, jo edesmennyt Nelli joka nukkui pois kunnioitettavan 16-vuoden iässä ja nykyinen, kolme vuotta Nellin jälkeen saapunut Nasu jonka kanssa vietetään tällä hetkellä iki-ihanaa pentuarkea. Toivottavasti voisin itsekin joskus sanoa, että mäyräkoiria on ollut talossa vuosikymmeniä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennun kanssa aika ei käy pitkäksi :). Ja onpas Nasu söpö ja jo ihan ammattimainen poseeraaja, wow!

   Poista
 4. Hieno saavutus! Meillä on ollut Mäyräkoiria 23 vuotta, yksi edesmennyt, kaksi nykyistä ja neljäs mäyrinkäinen on tulossa joulukuussa. Tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä kohta siis neljännesvuosisatajuhlat! Ja neljäs mäyris sopii siihen kuin kuono päähän.

   Poista
 5. Upeita mäyräkoiria on laumaanne kuulunut! Kyllä kannattaakin tänään herkutella. Eka on meidän ensimmäinen koira ja sekin dreeveri, mutta mäykkyjen sukua. Hyvin voisin ajatella, että minulla joskus oli mäyräkoira, mutta en toisaalta haluaisi luopua dreeveristäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matalia ajavia kaikki :). Ja kun oman rotunsa löytää, siihen kyllä jämähtää. M.o.t.

   Poista
 6. Hienoja määräkoerija on mahtunna teejjän määräkoerataepaleeseen! Kyllä kaet seon semmonen juttu että jos kerran ottaa määräkoeran ni ottaa toesennii kerran :) Minnoon meejjän huushollin ensmänen määräkoera ja suattaa olla että huushollin viiminennii. Meekäläesen jäläkeen ee kuulema voe tulla ennee uutta ku ee kuulema yhtä hyväluontosta voes kuitenkaa suaha :) Ja ohanse tuo äet jo meleko vanahahhii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivarin kohdalla voisi ehkä todeta: ei se mäyräkoirien määrä vaan laatu :). Mutta eihän sitä tiedä, mitä mäyräkoirarintamalla vielä tapahtuu...

   Poista