keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Sylvi on Amerikanjulkkis!


Lukukoiratoiminta sai alkunsa Yhdysvalloissa 15 vuotta sitten. Tällöin Intermountain Therapy Animals -järjestö lanseerasi R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dogs) –ohjelman, jonka tavoitteena on parantaa lasten lukutaitoa sekä lisätä lukuharrastusta. Toimintaperiaate on yksinkertainen mutta tehokas: lapset lukevat ääneen koirille.

Koiralle lukemisen on huomattu parantavan lukutaitoa ja lukemiseen keskittymistä sekä innostavan lapsia erilaisten kirjojen pariin. R.E.A.D.-koirilla on oma koulutusohjelmansa ja ne testataan ennen kuin ne aloittavat työt kirjastoissa tai kouluissa. Myös koiran ohjaajan on suoritettava R.E.A.D.-testi hyväksytysti.


All-Around READing Dogs 

Tähän mennessä virallisen R.E.A.D-tutkinnon on suorittanut jo yli 3500 koiraa ohjaajineen. Lukukoiria on ympäri maailmaa: Yhdysvaltojen lisäksi  mm.  Iso-Britanniassa, Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Ruotsissa sekä Suomessa.

Amerikkalainen librarydogs.com -sivusto esittelee lukukoiratoimintaa sekä eri maiden lukukoiria. Sivuston ylläpitäjä Gloria oli muutama päivä sitten löytänyt Sylvin Facebookista ja tiedusteli, saisiko esitellä suomalaisenkin lukukoiran sivuillaan. Tottahan toki, mikä kunnia päästä hienojen kollegojen kansainväliseen seuraan!

Joten, ylpeinä esittelemme: Sylvi from Finland!

 

6 kommenttia: