sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

S niin kuin savusauna

Kuten tunnettua, Sylvi on hyvin innokas saunoja. Onneksi taas perjantaina päästiin mökkisaunaan!

Myös lauantai oli saunapäivä, ja koskapa mökillä oli tavallista enemmän porukkaa, päätettiin lämmittää pitkästä aikaa savusauna. Lämmittämiseen meni taas useampi tunti, mutta mikäs oli puuhaillessa: Sylvi piti saunanlämmittäjälle seuraa, kulki mukana kantamassa vettä järvestä ja kävi tutkimassa vihtamestarin sitomat vihdat.

Siinä vaiheessa, kun savua alkoi tupruta kaikista rei'istä, viisas koira tajusi siirtyä hiukan kauemmaksi tapahtumien keskipisteestä. Mutta ei silloinkaan malttanut lähteä kokonaan pois.

Vaikka Sylvi on jo monena kesä osallistunut savusaunanlämmitykseen ja oletettavasti hallitsee kaikki vaiheet ainakin teoriassa, ei sitä vieläkään ole lauteille päästetty. Mutta ehkäpä joku kesäilta testataan, miten mustaksi mäyräkoira savusaunassa muuttuu...
6 kommenttia:

 1. On sulla Sylvi hyvin vastuunalainen homma saunavahtina. Mutta lukeneena koirana selviydyt kaikista toimistasi suit sait sukkelaan :)
  Jos joskus päästävät sinut savuvaunaan, voin kokemuksesta kertoa ettei mustanakaan mäyriksenä olo ole yhtään pöllömpää! Hyvää lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eihän se väri koira pilaa - etenkään kun on jo valmiiksi musta hännänpää :)

   Poista
 2. Vau, että oikein savusaunan lämmitystä. Minä kun onneton pelkää kuumia paikkoja, niin en mene saunaan enkä osallistu lämmitykseen. Vihtaa olen yrittänyt maistaa, mutta ihmiset ottavat sen aina siinä vaiheessa minulta pois. :( t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei kuumasta tykkää, niin parempi pysyä kaukana, ettei vahingossa joudu löylyihin. Ehkä sitten, kun vanhana alkaa luita kolottaa, voi testata, josko lämpimässä olisikin mukavaa...

   Poista
 3. Kyllä on Savusaunan Lämmityksen Ylin Tarkastaja vakavannäköinen vastuullisessa työssään! Ja mukavannäköinen on mökkiympäristö :)

  VastaaPoista