torstai 28. heinäkuuta 2016

Kouluuuuuun!!!

Mitähän mahtaa tapahtua, kun lukukoira Makkara-kirjan innoittamana päättää lähteä kouluun...?

PS. Videota saa mieluusti jakaa kouluun lähtijöille :)

Lukukoira Sylvi koulussa from Kirjastokaista on Vimeo.


maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kuin kissa ja koirat

Viikonloppuna mökkeiltiin taas.

Taitaa olla jo neljäs kesä, kun kissa ja koirat lomailevat mökillä yhtä aikaa. Yhteiselo sujuu hyvin; ihan parhaita kavereita ei olla, mutta sopuisasti kuitenkin oleillaan sekä sisällä että ulkona. Jokainen koira suhtautuu kissaan hiukan eri tavalla: Hilmalle kissa on täysin yhdentekevä, Sylvi on innokkaan mutta ystävällisen kiinnostunut ja Tyyne lähinnä ihailee kissaa. Tyyne todennäköisesti myös haaveilee siitä, että olisi itsekin kissa: ei tarvitsisi lenkkeillä, saisi vain makoilla sisällä päivät pitkät ja ruokakin olisi huomattavasti maistuvampaa...


Sylvin mielestä kissan seuraaminen on erinomaista mökkipuuhaa. Ja  plussaa kissassa on myös se, että koirat saavat syödä ruoat, jotka hiukan nirsohkolle kissalle eivät syystä tai toisesta kelpaa. Eräät kyllä syövät ne hyvällä ruokahalulla! Kissanruoan lisäksi koirat saivat tänä viikonloppuna herkutella myös grillimakkaralla ja muurinpohjaletuilla  - suorastaan gourmet-viikonloppu siis.

Koska Sylvi viihtyy veneessä, se pääsi myös kalamiehen mukaan laskemaan ja nostamaan verkkoja. Saalis jäi vähäiseksi, mutta pääsipä vähän haistelemaan tuulia ja tarkkailemaan, miltä järvellä tapahtuu.


Laajennetun lauman kanssa mökkeily käy voimille. Niinpä sunnuntai-iltana kaupunkiresidenssissä oli melko uupunutta porukkaa, onneksi seuraava reissu on vasta ensi viikonloppuna. Sitten onkin luvassa taas ihan eri lomalaumat...

torstai 21. heinäkuuta 2016

Pokemon-jahdissa

Tämä lauma ei ole ainakaan vielä hurahtanut Pokemoniin, mutta kiitos kirjaston aktiivisten kesätyöntekijöiden, ollaan sentään hiukan kärryillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Ilmiöstä on keskusteltu kovasti kahvitauoilla - ja kesäpoika Tomi lupasi näyttää myös Sylville, mistä pelissä oikein on kysymys...


Tänään Sylvi sitten pääsi töihin mukaan. Kirjastolla kuulemma pyörii paljonkin pokemoneja - ja kun vähän aikaa odotettiin, otuksia saapui myös työhuoneeseen. Kyllä Weedle ja Spearow mäyräkoiraakin kiinnostavat, m.o.t.! Mutta pelaaminen taitaa kuitenkin jäädä Sylvin osalta tähän yhteen kertaan...


tiistai 19. heinäkuuta 2016

Lukukoiraa lahjotaan...

Postipoika toi tänään yllätyspaketin - ja mitä pahvilaatikosta paljastuikaan: herkkuja ja hyvyyksiä lomailevalle lukukoiralle, lähettäjänä Best Friend Fi.


Kyllä olivat kaikki mäyräkoirat innoissaan, kun laatikon sisusta alettiin tutkia tarkemmin!  Toki Sylvi  sai ensimmäisenä kurottautua pahvilaatikkoon ja selvittää, mitä kaikkea oli tarjolla. Olihan sen nimi paketin osoitekortissakin: Lukukoira Sylvi.

"Näin paljon herkkuja? Ja kaikki minulle!!", Sylvi oli aivan ihmeissään. Juu, eivät purtavat ihan heti lopu, vaikka kavereillekin tarjoillaan. On puruluita, lihatikkuja,  koulutusnameja, herkkumakkaroita  ja hammastikkuja... ja varaa valita mieluisin maku. Osa pitääkin laittaa komeroon odottamaan syksyä ja koirakoulua - jos ei ahne mäyräkoira noilla herkuilla opi uusia temppuja, ei sitten millään muullakaan.


Laatikosta löytyi myös lelu, jota heti testattiin. Hyvin kelpasi sekin, vaikkei Sylvi mikään maailman innokkain lelujen ystävä olekaan. Tästä yksilöstä sai selvästikin hyvän suutuntuman, kelpasi kanneskella ympäri olohuonetta.

Lukukoira laumoineen kiittää bestfriendiläisiä tästä hienosta yllätyksestä, josta on iloa taatusti vielä pitkään. Nyt eivät lomaherkut lopu kesken!





perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pistäydyttiin Puijonsarven palvelukodissa

Välillä lomallakin on tarjolla työkeikkoja - ja niistähän ei tietenkään kieltäydytä, jos Sylvin mielipidettä kysytään. Taisi lomaileva lukukoira pikemminkin olla jo vähän kyllästynyt joutenoloon, ainakin hyvin innokkaasti oli taas lähdössä hommiin...

Vierailupyyntö tuli Puijonsarven palvelukodista, jossa olemme Sylvin kanssa käyneet kerran aikaisemminkin.  Ja se oli niin mukava visiitti, että mielellään lähdettiin uudestaankin.

Suuntasimme siis keskiviikkoaamuna Puijonsarveen. Paikalla oli kymmenkunta henkeä, muutama asukas oli jo ennestään tuttu mutta suurin osa ihan uusia kasvoja. Aluksi  kyseltiin Sylvistä ja lukukoiran työstä kaikenlaista; Sylvin lempiruoka, ikä ja laumakavereiden nimet kiinnostivat kovasti. Sitten rapsuteltiin ja siliteltiin koiraa - joka puolestaan jakeli nuolaisuja useampaankin nenänpäähän ja kämmenselkään.

Ja kun kerran lukukoira oli kylässä, toki muutama lukijakin löytyi porukasta. Tällä kertaa luettiin runoja ja Mauri Kunnaksen Tassulan tarinoita. Sylvistä haluttiin myös kaverikuva pehmokoira Pupen kanssa, mutta Puppe taisi olla hiukan ujo poseeraamaan...


Sylvistä pidettiin kovasti ja sitä kehuttiin moneen otteseen "hienoksi koiraksi". Ihan kaikki eivät kuitenkaan uskaltautuneet koiraa tapaamaan vaan ihmettelivat sitä turvallisesti ikkunan takaa.

Kaiken kaikkiaan Puijonsarven vierailusta jäi taas hyvä mieli - ja mikä parasta: Sylvi oli ollut ilmeisen mieluinen ja tärkeä vieras. Huhut kertovat, että lukukoirasta puhuttiin vielä seuraavanakin päivänä...






(Kuvat: Suvi Pitkänen)

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

S niin kuin savusauna

Kuten tunnettua, Sylvi on hyvin innokas saunoja. Onneksi taas perjantaina päästiin mökkisaunaan!

Myös lauantai oli saunapäivä, ja koskapa mökillä oli tavallista enemmän porukkaa, päätettiin lämmittää pitkästä aikaa savusauna. Lämmittämiseen meni taas useampi tunti, mutta mikäs oli puuhaillessa: Sylvi piti saunanlämmittäjälle seuraa, kulki mukana kantamassa vettä järvestä ja kävi tutkimassa vihtamestarin sitomat vihdat.

Siinä vaiheessa, kun savua alkoi tupruta kaikista rei'istä, viisas koira tajusi siirtyä hiukan kauemmaksi tapahtumien keskipisteestä. Mutta ei silloinkaan malttanut lähteä kokonaan pois.

Vaikka Sylvi on jo monena kesä osallistunut savusaunanlämmitykseen ja oletettavasti hallitsee kaikki vaiheet ainakin teoriassa, ei sitä vieläkään ole lauteille päästetty. Mutta ehkäpä joku kesäilta testataan, miten mustaksi mäyräkoira savusaunassa muuttuu...








perjantai 1. heinäkuuta 2016

Loma alkoi!

Nyt on lukukoirahommat ohi tältä kesältä! Seuraava lukuvastaanotto on vasta syyskuun alussa eli hyvin ehtii Sylvikin lomailemaan. Saas nähdä, miten villi ja vapaa lukukoirasta tuleekaan :)

Lomalla on luvassa ainakin mökkeilyä ja retkeilyä ja oleilua kavereiden kanssa. Metsässä kulkeminen on Sylvin mielestä ihan ykkösjuttu - aina voi tapahtua kaikkea jännittävää:

Lukukoira Sylvi luontoretkellä from Kirjastokaista on Vimeo.