perjantai 10. maaliskuuta 2017

Lukuhaaste: kirjan kansi houkuttelee lukemaan

Mäyräkoirat seikkailevat monessa lastenkirjassa, mutta yksi hienoimmista kirjankansista on ranskalaisen Claude Cénacin 1960-luvulla julkaistussa kirjassa Tassut kohti seikkailua.  Luimme  sen taas uudelleen - ja kyllä, kirja on yhtä mukaansatempaava kuin ennenkin.

Kirjan päähenkilö on lyhytkarvainen mäyräkoira Diogenes, joka viettänyt isäntänsä Clodomirin kanssa kulkuriselämää Pariisissa. Koira ja isäntä ovat olleet erottamattomat siihen asti, kun isäntä eräänä päivänä joutuu sairaalaan, ja siitä alkavatkin seikkailut.

Diogenes lähtee Pariisista ja päätyy uuteen kotiin Välimeren rannalle. Mutta vaikka koira löytääkin uuden isäntäperheen ja uusia ystäviä, ei se kuitenkaan voi unohtaa entistä elämäänsä Pariisissa - eikä Clodo-isäntäänsä...


Kirjassa on koiria, kissoja, seikkailuja, huumoria, entistä Pariisia ja tuulahdus Välimereltä. Suosittelemme kaikenikäisille (mäyrä)koirien ystäville!


4 kommenttia:

  1. Tuon on pakko olla tosi hyvä kirja. Siinähän on kaikki hyvän tarinan elementit!

    VastaaPoista
  2. Pitäs kyllä ensin tietee onkoon siinä onnellinen loppu... ku surullisista tulloo pahamielj. Vuan kansj on kyllä hieno :)

    VastaaPoista