lauantai 20. tammikuuta 2018

Ja näin alkoi viides vuosi lukukoirailua

Kyllä vuodet kuluvat nopeasti, sen huomaa tässä lukukoirailussakin. Vastahan aloitettiin - ja jos lukukoiran eläkeikä on noin kymmenen vuotta, Sylvi alkaa jo olla uransa puolivälissä. Eikä työinto ole vuosien mittaan ainakaan heikentynyt: kirjastolle lähteminen on Sylvin mielestä aina ihanaa.

Nyt siis aloitettiin jo viides lukukoirailuvuosi ja sen kunniaksi otettiin lukuvastaanotolta muutama kuva. Normaalisti kamera ei kesken lukemisen räpsy, mutta nyt pyydettiin lupa kuvien ottoon ja käyttöön, kun oli lukija, joka oli käynyt jo useamman kerran, eikä kuvaaminen haitannut keskittymistä. 

Lukukoira auttaa lukijaa keskittymään lukemiseen. Hommansa osaava lukukoira tietää, että kesken lukutilanteen ei saa nukahtaa vaan koko ajan pitää seurata, miten lukeminen sujuu ja tarvittaessa kannustaa lukijaa jatkamaan. Ja vaikka lukeminen sinänsä sujuisikin hyvin, ei se aina huvita, kun on niin paljon kaikkea muutakin tekemistä.  Lukukoira voi siis olla se juttu, jolla lapsi saadaan houkuteltua kirjan ääreen. Jos luokassa ääneenlukeminen jännittäisikin, lukukoiraa ei tarvitse jännittää vaan ääneenlukemista voi harjoitella kaikessa rauhassa... On monta eri syytä, miksi lukukoiria tarvitaan. Hyvä syy on myös ihan vain se, että koiralle lukeminen on niin mukavaa!

6 kommenttia:

 1. Ihanan rentouttavan näköinen lukutuokio! :)

  VastaaPoista
 2. En oo ikinä kuullut että tällaisia lukukoiria on olemassa. :D Jäin seuraamaan. :)

  oma koirablogini: aadaaws.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukukoiria on Suomessa jo varmaan parisataa, lähinnä kirjastoissa ja kouluissa. Kiva, jos alat seurata blogiamme - me käydään kurkkaamassa mitä teille kuuluu.

   Poista