maanantai 13. toukokuuta 2019

Mäyrä(koira)n kierros Leivonmäen kansallispuistossa


Sunnuntaina oli taas luvassa hyvää retkeilysäätä, joten lähdimme päiväretkelle Leivonmäen kansallispuistoon.  Alueella oli valittavissa useampiakin reittejä, mutta meitä houkutteli tietenkin Mäyrä(koira)n kierros. Reitti kulki helppokulkuisessa maastossa, ja matkan varrella oli suomaisemaa, lampia ja suppakuoppia. Ja iloksemme matkan varrella oli myös yhdet pitkospuutkin.
Mäyränkierrokselta poikettiin Joutsniemen harjulle, ja se olikin hienoin pätkä koko reitillämme.
1,5 km polku kulki kapealla harjulla, jonka molemmin puolin oli järvimaisemaa.  Niemen kärjessä pidimme tuulta uhmaten evästauon. Hyinen tuuli puhalsi kaikkien vaatekerrosten läpi ja mäyräkoirat meinasivat lähteä lentoon, onneksi fleksit olivat tiukasti puussa kiinni. Ei siis jääty turhan pitkäksi aikaa maisemia ihailemaan vaan palattiin reipasta tahtia takaisin Mäyränkierrokselle ja tuulensuojaan.
Reitin loppu kulki rantoja pitkin, uimapaikkakin olisi ollut tarjolla, jos keli olisi ollut lämpimämpi. 
Mäyräkoirien mielestä mäyränkierros (lisämutkineen n. 9 km) oli turhan lyhyt eikä mäyrääkään näkynyt. Mutta näistä pienistä puutteista huolimatta koko porukka nautti tästäkin retkipäivästä, kyllä kansallispuistot vain ovat hienoja paikkoja.

Vielä ennen paluumatkaa nautimme kesäkahvila Leivosen erinomaisista muurinpohjaletuista ja nokipannukahvista. Hyvää oli, suosittelemme muillekin Leivonmäen patikoijille!PS. Tälle porukalle on jo suunnitteilla seuraavakin kansallispuistoreissu, ja silloin suunnataan hiukan kauemmas kotinurkilta...4 kommenttia:

 1. Mahtavat näkymät ja reitit! Kyllä tuollaisessa paikassa kelpaa vaeltaa ja pannukahvit siemaista - vaikka vilakammassakin säässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kahvi maistuu aina erityisen hyvältä, kun ollaan retkellä.

   Poista
 2. Tervetuloo Tammelaan! Meil on kaks kansallispuistoo ja yks kansanpuisto. Voijaan tulla vaikka oppaiks.

  VastaaPoista