tiistai 25. helmikuuta 2020

Käytiin uimassa!

Sunnuntaina vietettiin lukukoiran työhyvinvointipäivää koirakylpylä Aaltotassussa. Aaltotassun väki kutsui meidät tutustumiskäynnille, ja Sylvi puolestaan kutsui mukaansa porokoirakaveri Kaislan.

Ennen altaaseen menoa koirat pestiin ja etsittiin niille sopivan kokoiset uimaliivit, sen jälkeen siirryttiin uimaosastolle. Ensikertalaisilla oli koko ajan uittaja mukana: ensin harjoiteltiin laskeutumista rampilta alas veteen ja takaisin rampille nousua. Sylvi ei ole mikään innokas uimari luonnonvesissäkään, joten ei edes kuviteltu, että se menisi oma-aloitteisesti veteen. Toisaalta se ei myöskään pannut pahakseen sitä, että se kannettiin veteen ja laskettiin sitten uimaan.

Molemmat uimarit kävivät uimassa useampaan kertaan. Porokoira oli innokkaampi uimari ja innostui lopulta hakemaan pallojakin vedestä. Sylviä kiinnosti enemmän kuivalla maalla tarjotut namit kuin veteen heitetyt lelut... Uimareissun lopuksi käytiin vielä uudestaan suihkussa ja sitten kuivateltiin tehopuhaltimen alla, niin että karkeakarvainen mäyräkoira oli lopulta sangen kiharakarvainen. Pitänee varata trimmausaika lähitulevaisuudessa..




Vaikka uiminen ei ihan Sylvin lempipuuhaa ollutkaan, vaikutti se sangen tyytyväiseltä työhyvinvointipäiväänsä. Uiminen oli kyllä yllättävän rankkaa, loppuilta vietettiin sohvalla nukkuen.

Kiitokset Aaltotassun väelle kutsusta ja mukavasta uintireissusta! Nyt kun tiedetään, miten uimalassa toimitaan, kokeillaan uimista varmaan uudestaankin.

4 kommenttia:

  1. Sylvi, minä en osaa kuvitellakaan meneväni uimaan. En vapaaehtoisesti ainakaan. Merenrannallakin katson tarkkaan ettei tassut kastu. Mutta tosi hienosti sinä pärjäsit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei tykkää uimisesta, niin kannattaa pysyä kaukana vedestä. Ojissa kahlaaminen on ihan ok, mutta uimaan vain helteellä!

      Poista