torstai 18. kesäkuuta 2020

Doboa ja muita harrastuksia

Koiraharrastuksetkin ovat päässeet jatkumaan koronatauon jälkeen. Sylvin tokoryhmän kanssa tavattiin muutaman kerran ennen kuin toko jäi kesätauolle, kevätdobo puolestaan vaihtui kesädoboksi, joka jatkuukin innokkaiden treenaajien toiveesta koko heinäkuun. 

Sylvi oli jo selvästi odottanut harrastusten alkamista, ja tokotunnilla otettiin sitten treeneistä kaikki ilo irti tekemällä hiukan ylimääräisiäkin kuvioita ja säntäämällä kesken kaiken opettajan luokse. Eikä opettajakaan sitten malttanut olla rapsuttelematta, vaikka normaalisti kesken tunnin ei opettajaa moikkaillakaan (ainoastaan Hilmalla on ollut siihen yksinoikeus). 

Toisaalta tauot yleensä tekevät ihan terää, sen aikana asiat ja opit jotenkin loksahtavat koiran päässä paikoilleen. Varsinkin dobossa sen huomaa: yhtäkkiä liike, jota on hinkattu kuukausikaupalla, onkin ihan helppo eikä sen tekemisessä ole enää mitään ongelmaa. Sylvi löysi takajalkansa ja osaa nyt sujuvasti asetella ne  puolipalloille tai peruuttaa tasapainotyynyn päälle, aivan kuin siinä ei olisi mitään haastetta ollutkaan. Saa nähdä, löytyykö dobossa kesän mittaan myös Sylvin kateissa oleva vyötärö...



Saimakin pääsi vihdoin viimein pentukurssille ja harjoittelemaan hallilla oloa ja porukassa treenaamista. Ensimmäiset kerrat hallilla jännitti, kun hallissa oli useampi äänekäs koira ja haukku kaikui, mutta nyt treenaaminen sujuu jo ihan reippaasti. Korona-ajan pennulle tekee todella hyvää päästä kunnolla ihmisten ja koirien ilmoille, ja pentukurssilta löytyi myös uusi leikkikaveri: pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Elvis. 

Pentukurssin lisäksi on käyty myös  puppy fit -tunneilla, ja se onkin Saiman mielestä ihan parasta: pääsee harjoittelemaan temppuja ja kokeilemaan erilaisia välineitä: rimojen ylityksiä, korokkeille kiipeämistä, vadissa pyörimistä, tasapainotyynyllä taiteilemista. Elokuussa toivottavasti alkaa uusi puppy fit -kurssi, katsotaan sitten, mitä muuta syksyn harrastuskalenteriin mahtuu. Silloinhan toivottavasti myös Sylvin työkalenteri alkaa täyttyä.

8 kommenttia:

  1. Ihanan aktiivisia olette ja harrastuksia riittää. Toivottavasti syksyllä Sylvikin pääsee taas kirjastohommiin. Hippukin odottaa jo sitä, että lukukoirailut alkaisivat.

    Mukavaa juhannusta teidän laumalle toivottaa Hippu, Myttö ja emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juhannus meni oikein mukavasti, nyt jatketaan lomailua muuten vain.

      Poista
  2. Onpa monenlaisia harrastuksia tarjolla teillä siellä! :) Hienoa, että Saimakin on päässyt treenien makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähti tuo harrastushomma ehkä hiukan lapasesta, kun keväällä ei päässyt mihinkään. Mutta kivaa on ja se on pääasia.

      Poista
  3. Aurinkoista ja hauskaa juhannusta Sylville ja koko sakille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aurinkoa ja hauskuutta riitti koko juhannuslaumalle.

      Poista
  4. Mukavaa, kun pääsee taas harrastamaan porukassa, ja se näyttää sujuvan teiltä tosi hyvin. Joskus innokkuus ja malttamattomuus on vaan hyvä asia, totta kai pitää käydä hakemassa rapsutukset silloin kun siltä tuntuu :)

    VastaaPoista