torstai 30. heinäkuuta 2020

Laumalenkkeilyä ja kansallispuistopatikointia

Laumallamme alkoi viime viikonloppuna kesäloman toinen pätkä, ja se aloitettiin matkaamalla Etelä-Suomeen tapaamaan Hilman ja Sylvin kakkosomistajan laumaa. Hilma ja Sylvi olivat porukassa heti kuin kotonaan, eikä Saimakaan ehtinyt uusia kavereita sen enempää ihmetellä, kun jo lähdettiin metsään lenkille. Vaikka partasuiden yhteislauman keski-ikä alkaa jo lähennellä seniorilukuja, porukassa on vauhtia, kun metsään päästään. Laumalenkkeily on aina mukavaa, ja toisena päivänä saatiin vielä metsälenkin bonuksena pannullinen kantarelleja. 


Etelän loma jatkui suuntaamalla pystykorvien kesämökille Nuuksion kansallispuiston naapuriin. Saima pääsi vihdoin viimein elämänsä ensimmäiselle kansallispuistoretkelle!


Koska halusimme vältää kansallispuiston ruuhkaisimmat reitit, päätimme kulkea Klassarinkierroksen ja Soidinkierroksen. Noilla poluilla ei tosiaankaan ollut ruuhkaa, vain muutama vastaantulija. Molemmat reitit olivat mukavia, helppokulkuisia rengasreittejä. 
Soidinkierros ei kylläkään ollut ihan sitä mitä reittikuvaus lupasi:  "pääosin avokalliolla kulkeva reitti" kulki pääosin metsässä eikä Soidinsuokaan näkynyt suoraan reitille vaan suonäkymää varten piti poiketa näköalapaikalle. Mutta ei se patikointia haitannut, lähinnä meitä huvitti, kun reitin lopulla vihdoin saavuimme noin kahdenkymmenen askeleen mittaiselle avokallio-osuudelle.
Soidinkierroksella pääsi sadekin yllättämään kulkijat. Koiria ei sade näyttänyt haittaavan, vaikka ne kastuivatkin melko perusteellisesti. Paluumatkalla autossa oli kyllä aikamoinen märän koiran haju...


Viisi päivää kyläilyä, laumalenkkeilyä, retkeilyä, mökkeilyä ja saunomista oli mukavaa, mutta myös kävi voimille. Onneksi lauman nuorimmaiselle oli otettu oma unilelu mukana, se kainalossa nukutti vieraassakin paikassa erityisen hyvin.


2 kommenttia: