perjantai 15. tammikuuta 2016

Tervetuloa arki!


Nyt loppui lukukoirankin joululoma, ja työt ja harrastukset alkoivat taas. Viikkorytmiin tuli muutos, kun koirakoulu vaihtui perinteisestä maanantaista tiistai-illalle, ja lisäksi siirryttiin uuteen halliinkin. Edellisistä tokotreeneistä oli ehtinyt vierähtää yli kuukausi (kuka sitä nyt kotona ja ominpäin muistaisi tai ehtisi harjoitella), ja Sylvillä oli sen mukaisesti intoa vaikka muille jakaa. Ohjaaja ei ihan aina pysynyt mukana koiran vauhdissa ja aivoituksissa...

Ja torstaina päästiin vihdoinkin lukuhommiin! Sylvi oli kovin innoissaan, kun huomasi, että lähdetään töihin. Ei haitannut, että lunta oli pyryttänyt koko päivän ja mäyräkoira sai kahlata välillä kainaloita myöten lumessa, kirjastoa lähestyttäessä vauhti vain kiihtyi. Kirjaston pihassa lukukoiran parta oli jo ihan tönkköjäässä, mutta onneksi se ehti sulaa ennen ensimmäistä lukijaa.

Lukijoiden tapaaminen kuukauden tauon jälkeen oli Sylvin mielestä vieläkin ihanampaa kuin tavallisesti. Niinpä alkutervehdykset ja loppuseremoniat  hiukan venyivät, ja yhden uuden lukijan illan kohokohta taisikin olla se, kun Sylvi nuolaisi aina, kun tyttö painoi sen kuonoa. Uudestaan ja uudestaan - "Sylvi on ihana nuoluautomaatti!"

Kaikesta näki, että lukukoira oli hyvin onnellinen, kun pääsi taas töihin. Varsinkin viime aikoina  on tainnut olla vähän tylsää, kun ei ole pakkasten takia voitu tehdä pitkiä lenkkejäkään. Onneksi siis arki alkoi!


6 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar15. tammikuuta 2016 klo 23.41

  Sylvi Ihanainen, olet selvästi tehnyt oikean,juuri sinulle sopivan ammatinvalinnan. Jaat iloa ja hyvää mieltä niin täällä blogissasi kuin maailmallakin. Hyvää onnea sinulle kaikessa mitä teetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Párek ja Palvelijatar! Ammatinvalinta on tosiaan tainnut osua nappiin. Töissä on aina mukavaa :)

   Poista
 2. Ahkera Sylvi ja ihana arki :) Osaisipa itsekin ottaa maanantaiaamut ja lomalta paluut niin, että töissä on taas kivaa tekemistä ja ihmisiä. Koirista voi oppia asennetta, mutta toteutus arveluttaa. Koiran huolettomuus kai puuttuu itseltä ;)

  VastaaPoista
 3. Mieluisiin paikkoihin sitä kyllä kahlaa vaikka läpi tuulen ja tuiskun ja ilmeisesti odotuksesi palkittiin taas, kun olet saanut riemastuttaa lapsia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se: kyllä hangessakin porskuttaa, kun on mukava homma tiedossa. Onneksi torstaina ei ollut vielä näin kylmää.

   Poista