sunnuntai 23. elokuuta 2015

Retkeilyä ja auringonpaistetta Lintharjulla

Viikonlopun kunniaksi retkitiimi Mäyräkoirat ja pystykorvat suuntasi Lintharjun maisemiin.
Koska Lintharjun reitti on helppokulkuinen ja miltei esteetön, otettiin myös seniorimäyräkoira Tyyne mukaan. Yllättävän reippaasti Tyynenkin tassu nousi, kun se sai kulkea leveällä polulla omaa vauhtiaan.

Aurinko paistoi ja lämmintä riitti, onneksi ei kuitenkaan ihan hellelukemia. Koiria (pakko)uitettiin ja juotettiin reitin varrella olevissa lukuisissa lammissa ja suolämpäreissä, joten nekin selvisivät reissusta läkähtymättä. Eväitä oli varattu vain ihmisille, joten koiraparat joutuivat tyytymään voileipien jämiin, onneksi sentään mustikkamättäistä löytyi hiukan lisäevästä.


   


 

Maasto Lintharjulla on mukavan vaihtelevaa: mäntymetsää, harjunselkää, soita ja lampia. Osa alueesta on luonnonsuojelualuetta. Kävelemämme luontopolku (14 km) oli merkitty hyvin ja polut olivat erittäin helppokulkuisia. Hämmästyttävää kyllä saimme kuljeskella ihan omassa rauhassa, koko aikana tuli vain yksi lenkkeilijä tuli vastaan.


Kaikinpuolin mukavan retken jälkeen nelijalkaiset asettuivat lepäilemään ja kaksijalkaiset nauttivat lasilliset palautumisjuomaa vadelmien kera. Kaikki silminnähden tyytyväisinä.
10 kommenttia:

 1. Missäs tuo paikka on? Mukavan näköistä maastoa tosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suonenjoella. Kannattaa pistäytyä, jos siellä päin kulkee.

   Poista
 2. Upeita maisemia, kyä tualla kelpaa käpeksiä. Muiskuja kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä kelpaisi - ja nimenomaan käpeksiä. Nopeammalla vauhdilla olisi tullut hiki :) Terveiset teillekin!

   Poista
 3. Lintharjulle pääsitte! Kyllä me ollaan nyt kadepusseja, kun meille on monta kertaa luvattu, mutta ei vaan olla päästy. Äipälle lenkki on liian pitkä, mutta ei näille lupailijoille. Hienot on maisemat, ja onhan se koirallekin mukavaa, kun saa halutessaan siirtyä maastosta polulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti vielä pääsette, on niin hieno paikka. Ja lyhyempiäkin reittejä löytyy, ei tarvitse kiertää koko luontopolkua. Suosittelemme!

   Poista
 4. Ihania kuvia ja ihania maisemia. Marjasaaliskin oli varmaan hieno. Nuo vadelmat näyttävät kyllä liian hienoilta ja isoilta ollakseen "luonnon"vadelmia. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vadelmat poimittiin kaupan hyllyltä. Tarkoitus oli ostaa mansikoita, mutta uskomatonta mutta totta, niitä ei Suonenjoelta löytynyt :)

   Poista
 5. Hienoja maisemia! Kyllä tuollaisessa paikassa kelpaa retkeillä. Ja tuo palautumisjuoma vadelmien kera kruunasi varmasti kaksijalkaisten retkipäivän, kun te nelijalkaiset pääsitte huilailemaan.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, palautumisjuoma oli paikallaan. Nelijalkaiset saivat myöhemmin illalla Dentastixit, reilu peli :)

   Poista