sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Liebster Award!

Marraskuu on haasteiden aikaa, nyt saimme Liebster Award! -haasteen Partojen pakinat -blogilta. Sylvi kiittää ja vastaa!

1. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi juuri nyt?
Reipas metsälenkki hyvässä seurassa, sen jälkeen maha täyteen ruokaa ja loikoilemaan sohvalle kavereiden kanssa.

2. Miten vietät koiratonta vapaa-aikaa?
Sitä on aika vähän, joskus matkustelen emäntäni kanssa ilman muuta koiraseuraa.

3. Onko koirahistoriassasi joku tapahtuma, joka vaikuttaa elämääsi yhä tai jonka haluaisit muuttaa?
Se, kun muutin nykyiseen laumaani. Ja tietysti myös se, kun minusta tuli lukukoira. Enkä haluaisi muuttaa kumpaakaan!

4. Ihailetko jotain julkisuuden henkilöä?
Espoolaista lukukoira Börjeä! Olemme olleet myös treffeillä. Huhut kertovat, että Börje taisi ihastua meikäläiseen - ei siihen tarvittu kuin yksi hännänheilautus ja herrakoira oli ihan myyty :)

5. Onko joku koiristasi ollut ns. elämäsi koira ja miksi? 
Laumamme vanhin mäyräkoira Tyyne. Tyyne kävi hakemassa minut pentuna Porvoosta, kun olin ensin lentänyt Suomeen. Matkustimme seuraavana päivänä junalla samassa kassissa Kuopioon, ja Tyyne oli niin turvallista seuraa, että nukuin kaikessa rauhassa koko matkan. Tyyne on viisas ja ystävällinen ihan kaikille, ja se on myös johdattanut minua karhumeditaation maailmaan.

6.  Uskotko yliluonnolliseen?
Lukukoirana uskon satujen voimaan - kaikki on mahdollista, kunhan itse uskot siihen. Uskon myös mielikuvituksen tärkeyteen, ilman sitä ei pärjää.

7. Mistä esineestä et voisi luopua?
Ruokakupista  ja sohvasta. Molempia olen valmis jopa puolustamaan, jos joku kavereistani yrittää omia ne.

8. Elämäsi tärkein ohjenuora, johon tartut vaikeissa tilanteissa?
"Kaikkea muuta, kunhan ei vain nukkuvaa, puolikuollutta elämää." Noin sanoi Minna Canth, ja minä olen ihan samaa mieltä!

 9. Onko sinulla haaverotua, jollaista et kuitenkaan voi ottaa, koska ko. rotuinen koira ei sovi sinulle esim. luonteensa tai vaatimiensa resurssien puolesta?
Haluaisin suursnautserin, niillä on niin komeat hampaat ja parta. Esteenä on ymmärtämätön emäntäni, joka ei suostu hankkimaan minulle omaa koiraa. Onneksi kakkosemäntäni on fiksumpi ja on hankkinut suursnautsereita jopa kaksin kappalein. Niiden seurassa kelpaa lenkkeillä!

10. Mikä oli lapsuutesi haaveammatti?
Unelmoin Suuren Metsästyskoiran urasta siitä lähtien, kun kuusiviikkoisena sain sisarusteni kanssa leikkiä kauriinsorkilla. Täällä Suomessa en ole kauriinsorkkia nähnyt kuin kirjoissa - ja niin minusta sitten tuli lukukoira.

11.  Onko jokin arkipäiväinen taito, jota et hallitse, mutta jonka haluaisit oppia?
Autolla ajaminen. Pienenä matkustin autossa kuskin sylissä nukkuen ja siitä lähtien olen halunnut tarttua rattiin itsekin. Jostain syystä minun ei ole annettu harjoitella autolla ajamista, vaikka mäyräkoira on sentään ajava koira.Haastamme samoilla kysymyksillä Iivarin, Typyn, Artun, Ossin, Pessin, Párekin - ja kaikki muutkin, jotka haluavat vastata.

2 kommenttia:

  1. Mainiot vastaukset, Sylvi =D Luin hymyssä suin, ja lopussa hymy laajeni lisää, kun näin blogimme haastettujen joukossa. Joitakin haasteita jäi vastaamatta kuukausi sitten, kun oli omia "haasteita", mutta nyt vastataan innolla!
    (Anteeksi Iivari, se oli sinun haasteesi, joka jäi arjen jalkoihin...)

    VastaaPoista
  2. Kyllä minunkin mielestäni ajaville koirille pitäisi antaa ajokortti. Ainakin, jos ne ovat saaneet hyväksytyn suorituksen ajokokeessa. Ehkä luolakoekin voisi riittää. Minä kyllä annan äipän ajaa, kun minua nukuttaa autossa niin hyvin.
    Kiva, kun sinäkin fanitat ruokakuppia!

    VastaaPoista