torstai 26. marraskuuta 2015

Räntäsadetta ja vieraita kieliä

Tämän päivän työvuoroon käveltiin Sylvin kanssa räntäsateessa. Tuli taas todistettua, että ei edes kurja koiranilmakaan lannista lukukoiran intoa kiirehtiä työvuoroon... ihailtavaa innokkuutta ja työhön sitoutumista! Märkä sohjo kasteli matalan kulkijan sekä yltä että alta, ja kirjastolle saapui sangen uitettu koira. Onneksi työhuoneen vakiovarustukseen kuuluu iso froteepyyhe, eli siinä vaiheessa, kun Sylvi pääsi tapaamaan lukijoita, se oli taas suihkunraikas ja kuiva.


Kaikissa lukuvastaanotoissa on joku oma juttunsa, tällä kertaa lukukoira pääsi tutustumaan katalaanin kieleen. Jännittävää! Viisivuotias Einar luki antaumuksella, ja Sylvi keskittyi kuuntelemiseen. Ainoa, jolle tarina jäi hiukan hämäräksi, taisi olla lukukoiran ohjaaja takavasemmalla...


Ensi viikolla onkin jo tämän syksyn viimeiset lukuvastaanotot. Näkemisiin ja lukemisiin!
11 kommenttia:

 1. Monta pusua ihanalle Sylville!

  VastaaPoista
 2. Ihanat keskittyneet lukijat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvistakin näkee, että lukemiseen oikeasti keskityttiin :)

   Poista
 3. Ihanat noi Sylvin PR-kuvat tuolla aiemmin, ja mökilläkin näytti olleen kivaa.

  Olet kyllä, Sylvi, reipas tyttö, kun jaksat tarpoa räpäskässä. Ei onnistuisi meidän Eltsulta. Täällä on tullut vettä lähes koko päivän ja koiraa on hankala saada vapaaehtoisesti ulos. Sateen tauoilla viritetään sitten ainakin pientä lenkintynkää puoliväkisin, tai käydään "pikapissalla" kotipihassa.

  Ohhoh, oikeen ulkomaaksi on Sylvi päässyt kuulemaan tarinoita, varmasti hieno ja erilainen kokemus tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räntäsade vielä menee (ainakin työmatkalla!), mutta kaatosade alkaa olla niillä rajoilla, että viitsiikö liikkua mihinkään. Eräät muut tässä laumassa ovat kyllä huomattavasti herkkähipiäisempiä...

   Poista
 4. Lukukoira kuuntelee sujuvasti kieliä kuin kieliä. Elekieltäkin se ymmärtää. Joululoma tulee varmasti sinullekin ihan tarpeeseen mukavaksi hengähdystauoksi. Keräile siis voimia, Sylvi. Terkkuja kollegaltasi ja sen pikkusiskolta.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta: kieli kuin kieli, ja kuuntelu sujuu. Ja viikon kuluttua jo lomaillaan :) Terveiset kollegalle ja pikkukoiralle!

   Poista
 5. Ihailen sinun suvereenia ammattitaitoasi ja intoasui, ihana Sylvi.

  Minullakin on mukavia uutisia: saimme lukukoirailuluvan tähän lähikirjastoon, joka on alakoulun kanssa samassa rakennuksessa. Ihmiset touhuilevat nyt järjestelyjä, ja minä pääsen aloittamaan tammikuussa. Mahtavaa, vai, mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis intoasi eikä mitää intoasui ;)

   Poista
  2. Hieno uutinen! Raportoihan sitten, miten työt alkavat sujua, odotetaan innolla kuulumisia :) Ja nyt sitten vain treenaamaan!

   Poista