torstai 9. elokuuta 2018

Kissavahteina

Mökkilaumamme kesäkissan emäntä ja isäntä lähtivät viikoksi reissuun, joten me lupauduimme kissavahdeiksi. Vaikka Marlena-kissa ja mäyräkoirat ovat tavanneet joka kesä jo kuuden vuoden ajan, mitään sydänystäviä niistä ei ole tullut. Mutta onneksi yhteiselo kuitenkin sujuu rauhallisesti ilman kynsiä tai hampaita: jos polulla kohdataan, molemmat osapuolet väistävät, ja sisätiloissa ollaan sopuisasti. Kiinnostavin ja paras asia kissassa mäyräkoirien mielestä on edelleen kissanruoka - mikä onni, että kissa ei syö kuppiaan koskaan ihan tyhjäksi vaan jättää armollisesti jämät koirille!


Kissan olemuksesta saattoi kyllä hyvin päätellä, ettei se juurikaan arvostanut tältä henkilökunnalta saamaansa palvelua. Pahinta oli yhteismajoitus mäyräkoirien kanssa - onneksi sentään oli edes eri sängyt. Huoneen toiselta laidalta luotiin melko synkkiä katseita koirien suuntaan, mutta sen suurempia mielenilmauksia ei onneksi järjestetty.

Kissaparan kiusaksi hoitoviikolle sattui vielä muutama ukkoskuurokin. Koirat eivät ukkosen paukkeesta piittaa, mutta Marlena meni sängyn alle piiloon eikä tullut pois, vaikka kuinka houkuteltiin. Taisi palautua lapsuuden Irene-hirmumyrsky mieleen... Mutta heti kun ukkonen oli ohi, Marlena tuli sängyn alta pois, ravisteli vähän itseään ja hyppäsi ruokakupille vaatimaan tarjoilua. Nopea palautuminen järkytyksestä, onneksi.

Ei Marlenan viikko kuitenkaan ihan kurjuutta ollut, ihan tyytyväiseltä se vaikutti paistatellessaan päivää kuistin kaiteella tai haistellessaan myyrien jälkiä ruohikossa. Mutta kyllä se silti oli onnellinen, kun oma lauma vihdoin palasi. Voi sitä kehräyksen määrää. Se, joka väittää, että kissat eivät kiinny ihmisiin, on totisesti väärässä.4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kissat kiintyvät perheeseensä, vaikka tiedetään tapauksia, jolloin kuusikin vuotta samassa perheessä asustellut katti onkin päättänyt muuttaa naapuriin eikä ole takaisin halunnut tulla! Kissat ovat arvaamattomia, itsenäisiä ja ihania, sanoo minun Palvelijatar, jolla on ollut 17-vuotiaaksi elänyt persialaiskissa ennen minun tuloani taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin laumaamme kuului edellisen koirasukupolven aikaan myös kissa, se tosin taisi kuvitella olevansa koira...

   Poista
 2. Kissatalouksissa vierailuissa on ehdottomasti parasta, että siellä on aina lattialla ruokaa tarjolla ja jos on oikein nopea, niin ihmiset eivät muista nostaa kuppia heti lattialta. Muuten kissat ovat vähän mysteeri. Niitä olisi hauska haukkua, mutta yleensä ei saa. Jotkut kissat juoksevat karkuun ja toiset jäävät tuijottamaan paikalleen. Paikalleen jäävät ovat hankalia, kun sellaista ei voi ajaa takaa. Hienoa, että teidän yhteiselonne sujuu noin hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanruoka on ihan parasta! Sillä on lahjottu useampikin mäyräkoira tokotreeneissä - suosittelemme testaamaan.

   Poista