keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Joogaa koiran kanssaEnsi sunnuntaina 4.10. vietetään Maailman eläinten päivää. Sen tiimoilta nettijoogapalvelu Yoogaia otti yhteyttä ja kysyi, kiinnostaisiko meitä Sylvin kanssa kokeilla lemmikkijoogaa. Toki kiinnosti!

Aloitimme testaamalla helppoa perusjoogaohjelmaa. Kun jooga-alusta levitettiin lattialle, Sylvi tuli kiinnostuneena katsomaan, mitä oikein tapahtuu. Ja ihmetys vain lisääntyi, kun tabletista alkoi kuulua joogaohjaajan omomomom - koira kallisteli kysyvästi päätään: mikä tuo ääni  on?


Alkuihmettelyn jälkeen aloitimme varsinaisen joogaohjelman. Heti alkuun huomasimme, että lattiatasossa tehtävät liikkeet olivat hiukan haastavia, kun koirajoogaaja innostui tökkimään ihmisjoogaajan päätä kuonolla ja käpälillä.


 Sivuvenytyksissä koira pyöri joko joogaajan sylissä tai ympärillä eikä oikein tiennyt, mitä olisi pitänyt tehdä... Jatkoimme kuitenkin harjoitusta, ja pikkuhiljaa Sylvikin oli paremmin touhussa mukana. Varsinkin kiertoliikkeiden tarjoamat uudet ulottuvuudet inspiroivat luolakoiraa.


Seisomisasanat sopivat Sylville. Selkä suoristui ja venyi koko pituuteensa ja samalla testattiin, miten tasapaino säilyy. Ihmisjoogaajasta sai tarvittaessa lisätukea.


Koiran kanssa joogaaminen oli mukavaa ja mielenkiintoista, vaikkakin välillä hiukan haastavaa. Loppurentoutus oli selvästikin joogan paras osio. Sylvin käpälien ja korvien asennosta näki, että jooga oli tehnyt tehtävänsä...


Maailman eläinten päivänä 4.10. klo 14 Yoogaia järjestää netissä Furry friend yoga - lemmikkijoogatunnin (koodi KUONOKIRJASSA2015), jolloin pääsee testaamaan, millaista oman lemmikin kanssa joogaminen on. Ohjaajina toimivat Paula Solano ja borderterrieri Malva.

Lisää joogaavia eläimiä löytyy näistä kirjoista. Kannattaa tutustua!Voit myös testata, onko lemmikkisi joogaguru.  Lisäksi Instagramissa hashtagilla #yoogaiapet 28.9.-7.10. julkaistut kuvat osallistuvat kilpailuun, jossa palkintona arvotaan Shek O Departmentin koiranpeti.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Yoogaian kanssa. Yoogaia lahjoittaa kirjoituspalkkion eläinsuojelutyöhön.

Kuvat: Suvi Pitkänen


12 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar30. syyskuuta 2015 klo 13.59

  Aivan mahtava aluevaltaus Sylviltä! Ja kaikki kuvat ovat hyvin innostavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea täytyy kokeilla! Sunnuntaina jatketaan :)

   Poista
 2. No sitämieltä oon minä että tuo jooka on ihanku meelle määräkoerille tehty :) Ja sinä Sylvi oot tästä justiisa paras esjmerkki. Nuin hienoja asanoeta... :)
  Kyllä oot semmonen monj´lahjakkuus! Semmonen Sylvin jookakirja oes mahtava juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joogakirja..hmm. Ei ihan vielä näillä taidoilla :) Mutta kokeilepa Iivarikin sunnuntaina, mihin kaikkeen mäyräkoira taipuu!

   Poista
 3. Hyvä Sylvi, joogaa ja eläintensuojelua. Oot oikeella asialla, taas!

  VastaaPoista
 4. Täähän on hauska juttu! Ollapa hiukan vähemmän kankea...mutta kokeilla täytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Ei täälläkään niin hirveän notkeita olla, mutta ei se haittaa :)

   Poista
 5. Tuohan on mainio uusi harrastus. Hyvä Sylvi, näytät mallikasta esimerkkiä!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirajoogan testaaminen oli hauskaa :) Huomenna jatketaan!

   Poista
 6. Teidän testijoogahan meni varsin hyvin, toisin kuin meillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan ok :) Ja sunnuntaina jatkettiin lemmikkijoogan merkeissä, oli mukavaa!

   Poista