torstai 3. syyskuuta 2015

Yliopistokeikkaa ja lukuhommia

Sylvin työpäivä alkoi tänään poikkeuksellisen aikaisin ja poikkeuksellisessa paikassa: aamulla suunnattiin yliopistolle. Kirjastolaiset olivat menossa Tietotori-tapahtumaan esittelemään kirjastopalveluja uusille opiskelijoille ja lukukoirakin pääsi mukaan.


Porukkaa alkoi virrata paikalle heti kymmeneltä, ja ensimmäisen tunnin ajan aulassa oli aikamoinen kuhina ja puheensorina. Kieltämättä Sylvi oli sangen tehokas houkutin: yksi jos toinenkin pysähtyi pöydän viereen rapsuttamaan koiraa. Yllättävän monet olivat myös kiinnostuneista lukukoiratoiminnasta, lukukoiran koulutuksesta ja siitä, millaista palautetta Sylvi on työstään saanut. Opiskelijoiden lisäksi myös muut näytteilleasettajat tulivat kyselemään lukukoirasta. Taidetaan saada taas uusia vierailukutsuja, hieno homma.

Tapahtuma kesti kaksi tuntia ja sen jälkeen lähdettiin kirjastolle. Sylvi ehti levähtää muutaman tunnin, ja sitten olikin vuorossa varsinainen työ eli lukuhommat. Olisi voinut kuvitella, että yliopistohulina olisi käynyt voimille, mutta ei todellakaan: lukijat otettiin vastaan ihan yhtä suurella innolla kuin tavallisesti. Ei siis tarvinnut pelätä, että kesken kaiken nojatuolista alkaisi kuulua lukukoiran kuorsausta...

Tänään Sylvi todellakin ansaitsi possunkorvansa! Ja kun kotisohvalle päästiin, alkoi jo väsyttääkin...8 kommenttia:

 1. Niin Söötti koira kuin Sylvi on taatusti hyvä ihmishoukutin:) Eikös lukukoira saa nukahtaa kesken lukutuokion?:) Voin kyllä kuvitella, että sen pitää näyttää kovin kiinnostuneelta. Terveiset Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, kuuntelemiseen voi kyllä välillä keskittyä ihan silmät kiinni, mutta kuorsaaminen taitaisi olla aika epäkohteliasta lukijaa kohtaan :).
   Terveiset Ossilaan!

   Poista
 2. Minä ajattelin jo, että Sylvillä oli yliopistolla väitöstilaisuus. Lukutieteen tohtori Sylvi, tuleva kansainvälinen luennoitsija. Sanokaa minun sanoneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs vasta olisikin! Vaan eihän sitä tiedä vielä tiedä, miten viisaaksi tulee, kun tarpeeksi tarinoita kuuntelee...

   Poista
 3. Ee tuo monelta onnistus tuommonen homma. Hyvä Sylvi! :)
  Väsyttää varmaan aena hommiin jäläkeen. Ohan siinä oltava topakkana kuuntelijana.
  Kyllä tulloo teelle hommoo riittämmään. Párek on kyllä oekeessa. Luennoemaan kohta kysellään pitkimmualimmoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa näyttää riittävän ihan täällä kotinurkillakin... Kun on tällainen aktiivisempi luonne, on hyvä että on tarjolla fiksua puuhaa. Ei tarvitse tylsistyneenä koiruuksia keksiä :)

   Poista
 4. Sylvi näyttää niin viisaalta, ihan kuin olisi jo yliopiston käynyt! Ihana <3

  VastaaPoista