sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Sunnuntaipuuhia

Aurinkoista ja lämmintä sunnuntai-iltapäivää kelpasi viettää kuljeskelemalla läheisessä kallioniemessä. Rantalenkin ainoa miinus oli se, että paikoitellen järvessä oli sinilevää. Piti siis todellakin vahtia, että koirat eivät niillä kohdin menisi rantaan ja juomaan. Mutta muuten kyllä nautittiin lähes paahtavasta auringonpaisteesta. Melkein kuin olisi ollut kesä!

Iltapäivälenkin jälkeen oli Sylvillä vuorossa pitkästä aikaa temppukurssi.  Tänään treenattiin pyörimistä ja peruuttamista sekä katsottiin, miten kesällä opetellut temput olivat vielä muistissa. Sylvin ykköstemppu on edelleen kieriminen ja sitä tarjottiinkin vähän joka välissä. Mutta ei ollut unohtunut kassin hakeminenkaan, itse asiassa se sujui paremmin kuin kesätreeneissä. Tuota temppua voisi hyvin jatkokehittääkin: lukukoira voisi opetella  hakemaan kirjakassin ja sen jälkeen ottaa varovasti kassista jonkun sopivan kirjan. Kirjavinkkari palveluksessanne!

Siinä missä tokossa paljolti fiilataan samoja liikkeitä, tempputunneilla on aina vuorossa jotain uutta.  Saa nähdä, mitä kaikkea Pirjo-opettajamme ehtii keksiä iloksemme syksyn aikana, ideat eivät taatusti lopu... Mutta tokoa tai temppuja, sama se Sylvin mielestä, pääasia että tapahtuu ja on tekemistä. Ja että tekemisistään saa nakkeja ja lihapullia!

Ennen pimeän tuloa käytiin vielä lenkillä Puijolla. Sen jälkeen sohvalla vällyjen alla kuorsasikin sangen tyytyväinen mäyräkoiralauma. Ensi viikolla luvassa uudet puuhat.

14 kommenttia:

 1. Ihanat lenkkeilymaastot teillä! Ja ootte kaikki niin söpöjä <3

  VastaaPoista
 2. Voi mahotonta ku ootte nättejä! Sylvi, sä oot sekä Lukukoira että Temppukoira. Respektit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Lukukoira, Temppukoira mutta myös oma-aloitteinen Sylvi Kepponen :)

   Poista
 3. Kylläpä on mukavan näköisiä lenkkimaastoja teillä. Sinilevä on kyllä kurja juttu, sen kanssa kannattaa olla varovainen. Nakit ja lihapullat; ne on meidänkin tyttöjen suurta herkkua.

  Aurinkoista alkaneen viikon jatkoa toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastot on hienoja, kunhan vaan ei sinilevään törmää... No eiköhän kohta ala olla niin kylmä, ettei tarvitse leviä kytätä.
   Aurinkoista viikkoa teillekin!

   Poista
 4. Teistä saa aina vallan upeat kuvat! Maisematkin ovat ihan parhaita.
  Minä en saa nakkeja enkä lihapulliakaan turhan usein, kun Palvelijatar on kasvissyöjä, ja minun kohdallani joka tapauksessa välttelee suolaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin häärii kasvissyöjä lauman pomona, mutta kyllä lihapullia ja nakkeja koulutusherkkuina tarjotaan. Raja menee siinä, ettei tarvitse itse alkaa lihasta mitään nameja kokata, vaikka terveellisempiä olisivatkin. Elämä on kompromisseja...

   Poista
 5. Kommeet on kuvat ja maesemat. Sielä Puijjolla on varmaan mukavata käävvä lenkillä ku sielon nätinnäkösijä reettijä. Tiesj äet. Ku on käännä sielä.
  Jos oes mulla hattu ni nostasin sitä nyt sulle Sylvi. Paljo ossoot hienoja temppujahhii sen lisäks että oot Lukukoera. Ja nätti :)
  Mukavata viikkoo koko tyttölaamalle sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos Iivari! Mukavaa viikkoa teillekin! Ja Puijo on hieno paikka, pitääpä joskus lähteä kameran kanssa sinnekin...

   Poista
 6. Hienot lenkkimaisemat. Muistakaa olla varovaisia sinilevän kanssa. Sehän on tosi myrkyllistä koiralle ja ihmiselle. No ihmiset kait harvemmin juovat sitä uimavettään... Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan toki varovaisia. Heti kun huomattiin leväinen kohta, siirryttiin kauemmas rannasta. Ei pidä ottaa riskejä... Terveisiä Ossilaan!

   Poista
 7. Temppukurssi kuulostaa hienolta =D Ja toi kassitemppu onkin hieno!
  Me ilmoittauduttiin verkossa tapahtuvalle hajukurssille. Saa nähdä, miten nuuskuttelut onnistuu näin kotoa käsin. Viimeksi kun oltiin ohjaajan vetämällä hajukurssilla, jäätiin hiukan paitsioon kurssin annista, kun Artun kiinnostus oli vallan "muissa hajuissa" kuin missä piti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtuaalinen hajukurssi, oho! Odotellaan mielenkiinnolla kuulumisia :)

   Poista