sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Yhdistetty työ- ja mökkireissu

Viikonloppuna yhdistettiin työ ja huvi, ja tehtiin mökkireissulla Sylvin kanssa parin tunnin visiitti Nilsiän kirjastooon. Ensimmäisen tunnin aikana oli tarjolla vapaamuotoista seurustelua lukukoiran kanssa, seuraavaksi tunniksi oli mahdollisuus varata lukuaikoja.

Kirjaston takahuoneeseen oli tuunattu rauhallinen lukupaikka. Lukijoita kävi neljä eli kaikki lukuajat hyödynnettiin. Muita rapsuttelijoita oli parikymmentä. Myös paikallislehti Pitäjäläisen toimittaja kävi tapaamassa Sylviä ja jututtamassa lukijoita, juttu on luvassa ensi viikon lehteen.
Työkeikan jälkeen lähdettiin retkeilemään Pisalle. Hienossa syyssäässä kuljettiin Pisan kierto: 8,5 km ja aikaa meni kahvitaukoineen reilut kolme tuntia. Maasto oli mukavan vaihtelevaa: välillä kuljettiin syvällä metsässä, välillä mentiin jyrkkiä kivikkoisia polkuja ylös ja alas. Pisan laella kiivettiin vielä uuteen näköalatorniinkin.

Pisan komeiden näköalojen jälkeen päästiin vielä ihailemaan kaunista auringonlaskua mökillä.
Kun sauna laitettiin lämpenemään, lukukoira oli ensimmäisenä jonottamassa lauteille pääsyä. Sauna kruunasikin työ- ja reippailupäivän - ja illalla peiton alla kuorsasi sangen tyytyväinen mäyräkoira.


10 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut mukava viikonloppu! Pääsit mökilläkin ihan työhommiin. Upeita maisemakuvia lenkiltänne. Hieno kuulla, että olet kova tyttö saunomaan. Minä en saunaan mene. Siellä kun on aina vaarana, että kastuu....Mukavaa viikkoa toivottelee Eka

  VastaaPoista
 2. Sylvillä on kyllä hienot retkeilymaastot!

  VastaaPoista
 3. Hyvä hyvä Sylvi! Edustit taas hienosti meitä lukukoiria. Työn iloa toivottelee kollega ja sen pikkusisko + emäntä

  VastaaPoista
 4. Terveisiä Sylville ja simbergiaanisille maisemille! Oi jospas tästä kohta lomalle pääsisi ja ehkä syysretkelle itsekin! Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mukavaa lomaa ja toivottavasti retkeilyäkin!

   Poista
 5. Ja hyvä kissakirja näytti olevan luettavana. Lajien välistä rinnakkaiseloa. LM

  VastaaPoista